Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Cpulimit, zrychlení procesu  (Přečteno 2010 krát)

Odra

• Aktivní člen
  • *
  • Docendo discimus.
Cpulimit, zrychlení procesu
« kdy: 22 Září 2014, 23:44:24 »
Dobrý večer,

lze nějak zefektivnit průběh procesu fcrackzip pomocí cpulimit? Vedle běžícího fcrackzip jsem v dalším okně terminálu spustil cpulimit -p 3626 -l 100 -v, nicméně 100% vytížení stejně nedosahuji. Navíc i v případě zvýšení priority pomocí renice se CPU vytíží u daného procesu pouze na ~80%.
Šlo by podle návodu viz. http://www.howtoforge.com/how-to-limit-cpu-usage-with-cpulimit-on-ubuntu-linux nějak spustit fcrackzip na všech 4 vláknech mého procesoru? Něco na způsob toho jejich
Kód: [Vybrat]
for j in `seq 1 4`; do dd if=/dev/zero of=/dev/null & done
Díky za jakékoliv nakopnutí.

Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Re:Cpulimit, zrychlení procesu
« Odpověď #1 kdy: 23 Září 2014, 07:36:25 »
Pokud ta aplikace není psaná jako vícevláknová (Multithreading), pak těžko jeden proces rozložíš mezi více procesorů, jednotlivá jádra (vlákna) si jej mohou maximálně předávat.

PS: Jen dvě slova do googlu dají nápovědu k řešení Tvého problému ;)
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Savalas

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 23 Září 2014, 08:25:04 »
Mohu potvrdit ze, kdyz sem presel na vice jadrovy procesor, nestacil sem se divit jak se nektere procesy zvlastne rozdeluji mezi jadra, a kolik programu porad jeste vic jader nedokaze vyuzit. Jinak k crackovani zipu, nedavno sem testoval co je nejrychlejsi a ukazalose ze win program Advanced ZIP Password Recovery pod wine zpracuje vic hesel nez cokoliv jineho.
Kubuntu 18.04/AMD RYZEN 5 3600, Asus PRIME X370-PRO, ASUS DUAL GeForce RTX2060S O8G EVO, RAM Kingston 2x16GB DDR4 2666MHz CL16, 2xWD Caviar Blue 1TB+Seagate BarraCuda 2TB/LVM mirror, Samsung 970 EVO PLUS 250GB, Seasonic M12II-620 Evo, Evolveo Sigma T2, DVD-R/+R Asus DRW-24D5MT, APC Back-UPS ES 700, Eizo EV2450

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #3 kdy: 23 Září 2014, 08:30:58 »
Ale ona to vícevláknová aplikace je, jen jí to sdělit, že může více vláken skutečně využít.
Tuším to bude časově kritická aplikace, takže autor uvažuje tak, aby si sám uživatel řekl, kolik systémových prostředků chce uživatel uvolnit, aby taky na tom PC mohl dělat i něco jiného ...
Stiskni CTRL + W ...

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 23 Září 2014, 09:19:47 »
IMHO te zdrzuje vic disk nez procesor
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Odra

• Aktivní člen
  • *
  • Docendo discimus.
« Odpověď #5 kdy: 23 Září 2014, 09:26:41 »
@ Merlin
Díky za příspěvek, ono fcrackzip multithreading jsem již hledal, ale kromě tohohle: https://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=373185 vlákna kde je návrh na přepínač -t n, jsem žádný náznak multithreadingu nenašel. :-\

@ Savalas
Díky za reakci. Nicméně myšlenka držení zpětně spousty nenativních programů jedoucích pod wine se mi fakt nelíbí. To jsem mohl zůstat pod Widlemi.

@ Šachy
Mám to na SSDčku, co víc pro to můžu udělat? Nahodit to do /tmp který je namapovaný do RAMky?
Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 23 Září 2014, 09:33:59 »
RAMka je porad o rad rychlejsi nez SSD... a /tmp defaultne v RAM neni, na to je lepsi /dev/shm
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Odra

• Aktivní člen
  • *
  • Docendo discimus.
« Odpověď #7 kdy: 23 Září 2014, 10:00:32 »
RAMka je porad o rad rychlejsi nez SSD... a /tmp defaultne v RAM neni, na to je lepsi /dev/shm

Já vím, mám tam /tmp namapované ručně.
Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #8 kdy: 23 Září 2014, 12:38:25 »
@ Merlin
Díky za příspěvek, ono fcrackzip multithreading jsem již hledal, ale kromě tohohle: https://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=373185 vlákna kde je návrh na přepínač -t n, jsem žádný náznak multithreadingu nenašel. :-\

@ Savalas
Díky za reakci. Nicméně myšlenka držení zpětně spousty nenativních programů jedoucích pod wine se mi fakt nelíbí. To jsem mohl zůstat pod Widlemi.

@ Šachy
Mám to na SSDčku, co víc pro to můžu udělat? Nahodit to do /tmp který je namapovaný do RAMky?

Ok, soudě dle reakce tedy přepínač nefunguje, pak bych se pídil po tom proč.
Porovnal bych verze, případně kontaktoval autora.
Stiskni CTRL + W ...

Odra

• Aktivní člen
  • *
  • Docendo discimus.
« Odpověď #9 kdy: 23 Září 2014, 17:00:16 »
Citace

Ok, soudě dle reakce tedy přepínač nefunguje, pak bych se pídil po tom proč.
Porovnal bych verze, případně kontaktoval autora.

Soudě dle těch příspěvků viz odkaz, jedná se pouze o přání a nikdy nic takového implementovaného nebylo.

Nicméně díky, alespoň za nakopnutí a přesunutí souboru do RAMky. Alespoň subjektivně se brute-force zdá být rychlejší. Ale rád uvítám jakékoliv další rady :)
Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.