Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wifi ani kabel nejde  (Přečteno 2044 krát)

marlboro

• Návštěvník
wifi ani kabel nejde
« kdy: 25 Září 2014, 18:12:13 »
Zdravím, mám verzi 14.04 údajně pro nováčky s Linuxem, ale hlavním problémem je že mi nejde internet. Mám na notebooku zároveň instalován Windows 7. Dříve jsem měl jinou verzi ubuntu a šlo vše ok. Proetl jsem spoustu for, ale nikde jsem nenašel jednoznačný návod jak na to. Zkoušel jsem se připojit pomocí kabelu - nejde. Wifi - nejde. Prosím o radu někoho kdo tomu rozumí, předem moc děkuju.

geofre

Re:wifi ani kabel nejde
« Odpověď #1 kdy: 25 Září 2014, 18:43:29 »
Byl internetový kabel připojen v průběhu instalace? Instalační disk (USB nebo DVD) byl vytvořen dobře a byl kompletní? Live systém funguje normálně? Internet ve všech svých podobách ve Win jde normálně? Četl jsi i toto:http://wiki.airdump.cz/Konfigurace_WiFi_karty_Linux??

EDIT: a četl jsi tento http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=72578.0 topic, který se jmenuje úplně stejně jako ten tvůj??
Ubuntu Mate 14.04 LTS / W7 64-bit

marlboro

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Září 2014, 23:29:32 »
Četl jsem vše, ale stejně sem na mrtvém bodě. Během instalace jsem kabel zapojený neměl. Ve windows jde vše normálně. V linuxu mi to ani nevyhledá WiFi. Ty kolonky po kliknutí na připojení v pravém horním rohu mám neproklikací (jsou světlé a né tmavé rozklikávací jako ostatní).

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #3 kdy: 26 Září 2014, 00:24:35 »
Četl jsem vše, ale stejně sem na mrtvém bodě. Během instalace jsem kabel zapojený neměl. Ve windows jde vše normálně. V linuxu mi to ani nevyhledá WiFi. Ty kolonky po kliknutí na připojení v pravém horním rohu mám neproklikací (jsou světlé a né tmavé rozklikávací jako ostatní).
Otevři okno terminálu a vlož do něj toto:

Kód: [Vybrat]
lspci > lspci.txt
Kód: [Vybrat]
sudo lshw -C network > lshw.txt
Otevři si domovský adresář a v jeho kořenu najdeš tyto dva soubory /lspci.txt a /lshw.txt, ty si kopni na flešku a pak hoď sem.

EDIT Pavel: Dovolil jsem si přidat příponu txt za název souboru. Bude se mu to lépe otevírat ve Win. :) A nebudou náhodou uloženy v /root/lspci.txt ?
« Poslední změna: 26 Září 2014, 09:21:34 od Pavel Hrnčíř »
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 26 Září 2014, 09:21:43 »
Dovolil jsem si přidat příponu txt za název souboru. Bude se mu to lépe otevírat ve Win. :) A nebudou náhodou uloženy v /root/lspci.txt ?

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #5 kdy: 26 Září 2014, 16:16:20 »
Dovolil jsem si přidat příponu txt za název souboru. Bude se mu to lépe otevírat ve Win. :) A nebudou náhodou uloženy v /root/lspci.txt ?
Jo, to je pravda, s tou příponou. Jinak sudo lshw to právě uloží do jeho domovského adresáře a vlastníkem bude on, ne root.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.