Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: XBMC v Ubuntu  (Přečteno 2385 krát)

petrjan

• Návštěvník
XBMC v Ubuntu
« kdy: 14 Října 2014, 14:40:12 »
Rád bych se zeptal na možná banální otázku: jak se v Ubuntu odinstalovávají programy? Proč se ptám, jsem absolutní nováček v používání Linuxu. Nainstaloval jsem si jako multimed. přehrávač XBMC a jelikož je sám o sobě složitý na nastavení, tak jsem v jednu chvíli potřeboval ho odinstalovat a nainstalovat znova abych mohl začít s původním XBMC a zkoušet ho konfigurovat znovu od začátku. Udělal jsem to přes centrum aplikací Ubuntu a stejně tak jsem ho nainstaloval znova. Myslel jsem, že se nainstaluje jako poprvé ve default verzi (v angličtině atp.) Ale ouha, nainstaloval se v té samé podobě, jako byl těsně před odinstalací, zůstaly zachovány všechny moje původní preference. To mi moc nepomohlo. Potřebuju nový a čistý XBMC. Jak na to? Mohl by mi prosím někdo poradit? Je pravda, že v centru aplikací je pouze tlačítko ODSTRANIT, nikde není ODINSTALOVAT. Tak nevím, jestli se tímhle postupem programy opravdu odinstalovávají. Díky PJ

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:XBMC v Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 14 Října 2014, 14:49:23 »
To proto že se nastavení programů ukládá do domovské složky jako skryté soubory.

V tvém případě otevři domovskou složku a dej zobrazit skryté věci začínající tečkou. Zobrazit > Zobrazovat skryté soubory nebo klávesovou zkratku (Ctrl+H)

Najdi složku .xbmc a buď jí vymaž nebo přejmenuj, po příštím spuštění se ti vytvoří na stejném místě nová stejná složka s defaultními hodnotami.

Celé to má třeba i výhody v tom že si takhle vymazlíš nastavení různých programů a po čisté instalaci Ubuntu si jen nakopíruješ do domovské složky i ty skryté konfigurační soubory a vše už máš nastavené tak jak jsi zvyklý ;)

[příloha smazaná administrátorem]
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

petrjan

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Října 2014, 14:57:21 »
Díky za radu, ty výhody chápu - nemusí se to co funguje a často stálo spoustu nervů konfigurovat znova... :D. Jenov vědět, jak věci fungujou... ;)

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 14 Října 2014, 15:07:20 »
Bývalo stačilo říct aby jsi do terminálu napsal toto a problém by byl vyřešen ale nic by ti to asi nepřidalo a příště by jsi zase nevěděl jak to funguje. :)
Kód: [Vybrat]
rm -rfv ~/.xbmc/
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

petrjan

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 14 Října 2014, 21:50:15 »
 :P :D 8)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.