Tohle je můj osobní názor člověka, který se nachází asi v půlce mezi tím děckem co ví prd a mezi vámi profíky.
Já moc nesouhlasím s tím zlatým podnosem - nejsem úplně tupý (i když bejvalo to lepší) a vyhledávač také používám. Jenže je tu kombinace několika překážek, proč to není zrovna zlatý podnos s kaviárem ale stěží papírový tácek s jarmarečním občerstvením.
Ty překážky v dohledávání jsou v zásadě tři: Jednak je to samotné obrovské množství dat bez řádné struktury (internet je bordel a nikdo se to snad ani nesnaží vyvracet). Dále se jedná o výsledky vyhledávání - o to, že společnosti provozující vyhledávače jsou zkorumpované a tak většina dat, která člověk najde, jsou relevantnější spíše placeným indexům, nežli samotnému obsahu (6 let to vyřvávám, všude jsem za blázna, nicméně nedávno to došlo i EK, která již kvůli tomuto, potažmo, podala žalobu na Google). Třetí velká překážka je to, že téměř cokoliv člověk najde je neúplné ( to je vůbec nešvar této doby nic neudělat exaktně a precizně ) - buď tam autor zmiňuje pro něj samozřejmé věci - a tak je blíž neosvětlí - které začátečník nemá v merku nebo tak úplně zmáklé a nebo rovnou jedná v duchu posledních závorek. A tak se to opravdu podobá tomu buřtu, co viděl maso zdálky a té ředěné hořčici se zapařeným starým chlebem.
Ještě těch 8 let zpátky jsem si vše hledal sám na internetu a tak jsem se naučil hodně s Windowsama a s kdejakou aplikací. Jen vyjímečně jsem volal zkušenějším kamarádům. Dnes sedím 6 hodin u googlo-bingo-seznamu a mám jen hrubý pojem o tom, co třeba jest, ale ovládat to dle toho nejde, neboť informace nejsou úplné a tak se obracím o rady na fóru - všem zde děkuji za ochotu pomáhat druhým.
Ještě se podělím o své přitakání s výše uvedeným - ještě nedávno jsem si myslel, že každý kluk 15 - 25 let je proti mě téměř PC-guru, neboť mají VT ve škole povinně a všici s tím vyrůstají. Ale to byla hluboká mýlka. Jak se již zde psalo, ti mladší jsou k IT dost ignoranští a nepřekračují hranice Facebooku, instagramu a spol. a her.
Chlapi, jestli někdo VT učíte, zkoušejte prosím v těch děckách budit zájem, co to dá :-)
Všichni jste tu borci, že se o znalosti dělíte a pomáháte lajkům.