Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Network manager nevie pripojit O2 internet cez telefon Alcatel  (Přečteno 1802 krát)

sammik2

• Návštěvník
Zdravim, potreboval by som poradit,

mam telefon Alcatel one touch a chcel by som ho pouzivat ako modem.

Po pripojeni sa objavy v Network Mannageri novy modem, nastavim si operatora, ked je vsetko hotovo, chce sa pripojit (ikonka sa kruti), ale po chvili sa odpoji a vypise to oznam, ze sietove pripojenie bolo rozpojene.

Mam Lubuntu 14.4., ale rovnaky problem bol aj v starsej distribucii xubuntu. V debiane to slo bez problemov.

A aj cez wvdial sa pripoji v pohode. Nastavenie wvdial nizsie.
Kód: [Vybrat]
[Dialer Defaults]
Init1 = ATZ
Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
Init3 = At+CGDCONT=1,"IP","o2internet"
Modem Type = USB Modem
ISDN = 0
New PPPD = yes
Phone = *99#
Modem = /dev/ttyACM0
Username = { }
Password = { }
Baud = 460800

Za kazdu radu budem velmi povdacny.

david

• Aktivní člen
  • *
Re:Network manager nevie pripojit O2 internet cez telefon Alcatel
« Odpověď #1 kdy: 13 Února 2015, 07:53:07 »
AHoj,

podle toho, co jsem kouknul na net, to má Android. Tam jsem využíval buď připojení přes Wifi hotspot, který umí snad každý Android nebo jsem se připojoval přes USB. Po připojení konektorů  jsem na telefonu nastavil na telefonu sdílení přes USB a NM si udělal už práci sám. Objevilo se mi přes ifconfig něco jako usb0 připojení. IP jsem dostal od telefonu a vše běželo super.

David

sammik2

• Návštěvník
Re:Network manager nevie pripojit O2 internet cez telefon Alcatel
« Odpověď #2 kdy: 14 Února 2015, 07:42:08 »
Ahoj, dakujem za tip, ale zial mi to nefunguje.
Jednak tato verzia telefonu asi ani nema android, ale to je nepodstatne. Mozno som to nenapisal zrozumitelne. Ja pripajam telefon pomocou USB a network manager najde modem, ale ked nastavim providera, tak sa nevie pripojit.

Neviem, kde by som nasiel dake chybove hlasenie, lebo aj ked spustim Network Manager z prikazoveho riadku, chyby nevypisuje.

wvdial sa pripoji v pohode, takze bude asi daka chyba v tom network manageri, rad by som vedel, jak to nastavit.

Dakujem este raz za pripadnu dalsiu pomoc.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.