Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Humble Borderlands Bundle  (Přečteno 4439 krát)

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
Humble Borderlands Bundle
« kdy: 23 Června 2015, 23:46:57 »
 Na Humblebundle  se objevila kolekce her Humble Borderlands Bundle.
(Základní balíček nemá nativní podporu Linuxu, takže se o něm nezmiňuji)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud však zaplatíte více, než průměr, který v době psaní (23. 6. 2015) čilnil $4.58, získáte hru Borderlands 2, 3x DLC a slevu 75% na poslední díl této série.
(Příští týden se patrně ještě dočkáme dalšího, nebo dalších DLC)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O hraní Borderlands 2 na Linuxu jsem psal recenzi na místním blogu. Hra je to bezesporu zajímavá, nechci však zamlčet její otřesnou optimalizaci pro náš oblíbený operační systém.
« Poslední změna: 29 Června 2015, 08:35:34 od majakmp3 »

Deadly

• Aktivní člen
  • *
Re:Humble Borderlands Bundle
« Odpověď #1 kdy: 24 Června 2015, 14:35:59 »
Borderlands 2 je super hra. Mám ji zakoupenou na Steamu a hraji ji se synem, když mám náladu a čas. Chtěl bych jen podotknout, že recenzi na blogu jsem četl, ale nemohu souhlasit s verdiktem pro linuxový port, že je nehratelný. Já osobně jsem Borderlands 2 hrál jen na svém compu s Ubuntu (viz podpis) a žádné problémy jsem nezaznamenal, zatímco můj syn na compu s Windows (přesný hardware neznám) měl docela problémy hrát ve více lidech a přitom mít spuštěný Skype.

Jak Vám ostatním jede Borderland 2?
Intel Core i5-4690K 3.50GHz, 16 GB RAM, GeForce GTX 1060 6GB, ASUS Xonar DGX, U̶b̶u̶n̶t̶u̶ ̶22.̶0̶4̶ ̶6̶4̶b̶i̶t̶,̶ Linux Mint 22 Cinnamon 64bit

DrShame

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 24 Června 2015, 21:04:34 »
U mě naprosto bez problémů. A to včetně pokračování The Pre-Sequel. Rychlost a stabilita srovnatelná s Windows.

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 05 Července 2015, 09:36:40 »
Borderlands 2 je super hra. Mám ji zakoupenou na Steamu a hraji ji se synem, když mám náladu a čas. Chtěl bych jen podotknout, že recenzi na blogu jsem četl, ale nemohu souhlasit s verdiktem pro linuxový port, že je nehratelný. Já osobně jsem Borderlands 2 hrál jen na svém compu s Ubuntu (viz podpis) a žádné problémy jsem nezaznamenal, zatímco můj syn na compu s Windows (přesný hardware neznám) měl docela problémy hrát ve více lidech a přitom mít spuštěný Skype.

Jak Vám ostatním jede Borderland 2?

V Pátek jsem pořídil novou grafiku MSI GTX 970 GAMING 4G a chování Borderlands 2 se pod Linuxem vůbec nezměnilo a zůstává stále nehratelné. Například již při načítání hry, kdy se v pravém dolním rohu otáčí zbraň, se tato vždy po chvíli zasekne a pak zase pokračuje v rotaci. (Pochopitelně jsem nainstaloval poslední verzi uzavřeného ovladače 352.21)
      Naopak se výrazně projevil nárůst výkonu u hry: Spec Ops: The Line

Deadly

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 05 Července 2015, 14:08:11 »
     V Pátek jsem pořídil novou grafiku MSI GTX 970 GAMING 4G a chování Borderlands 2 se pod Linuxem vůbec nezměnilo a zůstává stále nehratelné. Například již při načítání hry, kdy se v pravém dolním rohu otáčí zbraň, se tato vždy po chvíli zasekne a pak zase pokračuje v rotaci. (Pochopitelně jsem nainstaloval poslední verzi uzavřeného ovladače 352.21)
      Naopak se výrazně projevil nárůst výkonu u hry: Spec Ops: The Line

Já mám starou GeForce 9800 GT a uzavřený ovladač verze 331.113. Nastavení ve hře mám na High, rozlišení 1280x1024, VSync off a Physx mám neaktivní (nemůžu jej změnit). Jak už jsem říkal hra mi jede bez problémů. Všiml jsem si, že na různých fórech řeší Borderland 2 i na Windowsech a prakticky vždy je to spojeno s Physx a NVidia. Taky jsem narazil i u Windows, že na starší/slabší sestavě to běží líp než na novější - např. tady: http://gaming.stackexchange.com/questions/172689/why-does-borderlands-2-run-better-on-my-old-pc-than-my-new-one
Tady někdo doporučoval smazat veškerou configuraci v Borderlands 2: http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1672024/borderlands-low-fps.html

Vypadá to, že Borderlands 2 není dobře optimalizovaný a netýká se to jen Linuxu.
Intel Core i5-4690K 3.50GHz, 16 GB RAM, GeForce GTX 1060 6GB, ASUS Xonar DGX, U̶b̶u̶n̶t̶u̶ ̶22.̶0̶4̶ ̶6̶4̶b̶i̶t̶,̶ Linux Mint 22 Cinnamon 64bit

Pacik

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 11 Července 2015, 10:21:33 »
Na prastaré HD4850 512Mb + svobodné ovladače mi jede Borderlands 2 na minimální/střední detaily a FullHD rozlišení na cca 30FPS, s tím že hra občas lagne (zdá se mi, že to dělá když načítá další část mapy). Na Win mi jede skoro stejně.

Nicméně mně štve jedna věc- neumím moc dobře Anglicky, a bohužel na linuxu jsem v BL2 nedokázal rozchodit češtinu - neví prosím někdo, jak na to?
Zkusil jsem češtinu stáhnout, nainstalovat do prázdné složky (přes Wine), a pak soubory zkopírovat do složky s hrou - ale žádné soubory se nepřepsaly, a čeština ve hře nebyla...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.