Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace Lubuntu - černá obrazovka  (Přečteno 3260 krát)

Karel Zanáška

instalace Lubuntu - černá obrazovka
« kdy: 26 Června 2015, 16:12:11 »
Ahoj,
nainstaloval jsem na starší počítač Lubuntu 14.04. LTS. V Live režimu běželo vše v pohodě. Po nainstalování při bootování z disku nic nenaběhne (černá obrazovka). V počítači je nějaká starší Nvidie, mám tušení, že si s ní Linux nerozumí. Počítač bych chtěl dneska večer vrátit nainstalovaný majiteli. Zkusil jsem Lubuntu ještě jednou nainstalovat a problém stejný.
Neví někdo jaký je problém?
Díky

juwa2

• Závislák
Re:instalace Lubuntu - černá obrazovka
« Odpověď #1 kdy: 26 Června 2015, 16:44:31 »
Pokud live režim běží, není příčina v HW - ledaže by byl špatný disk.  Znamená to jediné - neumíš instalovat.
Takže znovu a tentokrát se drž návodu!

Ventero

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 26 Června 2015, 21:44:06 »
Tak to úplně nesouhlasím. Konkrétně u Lubuntu 14.04 jsem měl u svého starého notebooku ten samý problém. V Live to běželo normálně - instalace se dokončila, ale po restartu skončil boot na černé obrazovce. U předchozí verze se nic takového nedělo - vše v pořádku.

Řešením bylo, že jsem tedy nainstaloval 13.10 a pak povýšil na Trusty. Po konzultacích zde na fóru se zdá pravděpodobná příčina u GK - nejspíš načtení driverů.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

marun

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 26 Června 2015, 22:29:04 »
toto mi dělalo ubuntu 14.04 taky (byl slyšet zvuk přihlašovací obrazovky ale obraz tma)
problém byl v jednom texťáku a to /etc/prime-discrete ve kterém bylo on (?) a po přepsání na off (možná obráceně teď si nevzpomenu) to jelo
bylo ale nutné to udělat v recovery jinak nejel obraz

Standa99

• Host
« Odpověď #4 kdy: 26 Června 2015, 22:47:30 »
- podsvětlení je na nule, takže bych ho klávesama zvýšil
- zkusil bych připojit monitor na HDMI, obraz může být přepnutý tam
- přepnul bych klávesama externí/interní displej

Karel Zanáška

« Odpověď #5 kdy: 10 Července 2015, 23:10:33 »
Omlouvám se za neaktivitu. Stačilo delší dobu počkat a systém naběhnul.

Měl bych okrajový dotaz ohledně LXDE. Počítač má grafiku od NVIDIE (typ si nevzpomenu) a byl problém s ovladačemi (prťavé písmo...). Jediný, který fungoval, byl výchozí linuxářskej, bohužel si nevzpomenu na název.  K počítači je občas připojená televize přes HDMI. Obraz funguje bez problémů,  ale zvuk se mi nedaří rozchodit. Vyzkoušel jsem všemožné nastavování v Alsamixeru, ale bez úspěchu. Existuje nějaký jiný způsob, jak nastavit v Lubuntu výstup zvuku? Popřípadě jsou nějaké programy s GUI?

Díky :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.