Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wine a neexistující diakritika v programech [vyřešeno]  (Přečteno 7404 krát)

darth

• Návštěvník
Wine a neexistující diakritika v programech [vyřešeno]
« kdy: 08 Března 2006, 02:59:47 »
Vadi mi takovy detail, ne ze bych vse musel mit cesky, ale mam messenger QiP cely pocesteny s nejakymi dalsimi pridavky co jsem si vyrobil v dobe pred linuxem; ale jakmile ho ted spustim chybi znaky diraktiky. Jak tedy toto napravit ?

screen

I okno winecfg mi pripada dost divne, ruzna velikost buttonu, takove rozhozene.. urcite to spolu souvisi, ale jaksi nevim co s tim :)
« Poslední změna: 11 Února 2008, 16:15:49 od Anna Taliánová »

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
Wine a neexistující diakritika v programech (vyřešeno)
« Odpověď #1 kdy: 08 Března 2006, 09:44:29 »
Citace: darth
Vadi mi takovy detail, ne ze bych vse musel mit cesky, ale mam messenger QiP cely pocesteny s nejakymi dalsimi pridavky co jsem si vyrobil v dobe pred linuxem; ale jakmile ho ted spustim chybi znaky diraktiky. Jak tedy toto napravit ?

screen

I okno winecfg mi pripada dost divne, ruzna velikost buttonu, takove rozhozene.. urcite to spolu souvisi, ale jaksi nevim co s tim :)
V zásadě připadá v úvahu buď češtinu neznající font nebo kódování, s tím přechodem někde byly problémy (mc...). Akorát jsem tak úplně nepochopil, kde to je - všechny programy, nebo ne? Vyrobil v době před Linuxem znamená co? Jako že to tam máš přes Wine? Pak to bude nejspíš kódováním, chce ho to změnit...Mimochodem, hledej šmudlo, já mám dojem, že tohle se tu už řešilo :-) J
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #2 kdy: 08 Března 2006, 12:37:34 »
Citace: botanicus
...hledej šmudlo...
Prosím vyvarujte se takových nevhodných označení, které mohou být kontraproduktivní. Stačilo napsat, aby se uživatel pokusil hledat. Děkuji za pochopení.

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 08 Března 2006, 14:05:00 »
Citace: Petr Tomeš
...hledej šmudlo...
Prosím vyvarujte se takových nevhodných označení, které mohou být kontraproduktivní. Stačilo napsat, aby se uživatel pokusil hledat. Děkuji za pochopení.
...ale no tak, to byl přece Cimrman...Myslím, že uživatel je dostatečně inteligentní a pochopí, že to byl prostě jen citát (viz Vražda v salonním coupé). Je sice hezké, že se snažíte to tady usměřňovat, ale příjde mi, že ne vždy je to užitečné. J

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #4 kdy: 08 Března 2006, 14:43:27 »
...hledej šmudlo...
...ale no tak, to byl přece Cimrman...Myslím, že uživatel je dostatečně inteligentní a pochopí, že to byl prostě jen citát (viz Vražda v salonním coupé).
Ne každý návštěvník musí znát všechny citáty a dát si celou věc do souvislosti, řekl bych, že výrazná část lidí takový citát nezná. Není to jejich chyba a pokud se na základě takového přístupu třeba urazí a přestane návštěvovat toto fórum nebo používat Ubuntu. Zbytečně, kvůli malichernosti, která šla napsat jinak a lépe, třeba bez slova "šmudlo".

Je sice hezké, že se snažíte to tady usměřňovat, ale příjde mi, že ne vždy je to užitečné. J
Věřím, že toto upozornění má smysl.

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 08 Března 2006, 15:50:41 »
...ale no tak, to byl přece Cimrman...Myslím, že uživatel je dostatečně inteligentní a pochopí, že to byl prostě jen citát (viz Vražda v salonním coupé).
Ne každý návštěvník musí znát všechny citáty a dát si celou věc do souvislosti, řekl bych, že výrazná část lidí takový citát nezná. Není to jejich chyba a pokud se na základě takového přístupu třeba urazí a přestane návštěvovat toto fórum nebo používat Ubuntu. Zbytečně, kvůli malichernosti, která šla napsat jinak a lépe, třeba bez slova "šmudlo".

Je sice hezké, že se snažíte to tady usměřňovat, ale příjde mi, že ne vždy je to užitečné. J
Myslím si, že Cimrman je u nás (a co jsem tak pozoroval, tak i na Slovensku, abych neopomínal slovenské členy fóra) znám velmi mnoho a že opravdu málokdo by se s touto hláškou nesetkal. To je věc názoru.
Dobře tedy, já to používat nebudu, tady je horší spíše to, že jsem navyklý v běžné mluvě občas něco takového prohodit, takže se tak děje už v podstatě mimoděk...ale budu se snažit na to myslet. J

darth

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 08 Března 2006, 16:27:33 »
hledal jsem uz predtim a mam aplikovane vsecko z tohoto "pocesteni"
diraktika je rozhozena i ve $ wine notepad

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 08 Března 2006, 16:56:32 »
hledal jsem uz predtim a mam aplikovane vsecko z tohoto "pocesteni"
diraktika je rozhozena i ve $ wine notepad
Ak ti nevadi warez, mozem ti na email hodit link na CrossOver, co je fakticky komercne wine obohatene o niektore kniznice a serepeticky, urcene hlavne na spojazdnenie MS Office a podobneho softu v Linuxe. (Osobne to nepouzivam).

Newkiller

• Host
« Odpověď #8 kdy: 08 Března 2006, 16:56:37 »

Myslím si, že Cimrman je u nás (a co jsem tak pozoroval, tak i na Slovensku, abych neopomínal slovenské členy fóra) znám velmi mnoho a že opravdu málokdo by se s touto hláškou nesetkal. To je věc názoru.
Dobře tedy, já to používat nebudu, tady je horší spíše to, že jsem navyklý v běžné mluvě občas něco takového prohodit, takže se tak děje už v podstatě mimoděk...ale budu se snažit na to myslet. J
například já tuhle hlášku (šmudlo) neznám :)

btw. to kódování v wine mi blbne taky
mno je tu i víc bugů např. když chcu nainstalovat z repository dokumentaci pro wine nebo  gui program pro nastavení wine (teď nevím jak se jemnuje) tak to chce odinstalovat wine :(

ale zas tolik mi to nevadí,protože si budu kupovat cedegu :)

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 08 Března 2006, 17:12:31 »
Citace: Newkiller

například já tuhle hlášku (šmudlo) neznám :)

btw. to kódování v wine mi blbne taky
mno je tu i víc bugů např. když chcu nainstalovat z repository dokumentaci pro wine nebo  gui program pro nastavení wine (teď nevím jak se jemnuje) tak to chce odinstalovat wine :(

ale zas tolik mi to nevadí,protože si budu kupovat cedegu :)
Wine bych do zelí neházel, myslím si, že je dosti dobré (byť není zatím ani v 1.0 verzi)...Ale upřímně řečeno sám jej nepoužívám neb nic mi nechybí. Tedy ale také nevím, jak to řešit :-/ J

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 08 Března 2006, 17:15:03 »
Inak s tou diakritikou vo wine by som to tipoval na absenciu msttcorefonts v systeme. Instalacia tychto fontov je popisana na http://ubuntuguide.org/ alebo na Ubuntu wiki, ak mas dobre nastavene zdroje, tak by si ich mal nainstalovat aj cez apt-get.

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 08 Března 2006, 17:22:22 »
Citace: Juraj
Inak s tou diakritikou vo wine by som to tipoval na absenciu msttcorefonts v systeme. Instalacia tychto fontov je popisana na http://ubuntuguide.org/ alebo na Ubuntu wiki, ak mas dobre nastavene zdroje, tak by si ich mal nainstalovat aj cez apt-get.
No to je dost možné. Nevím, co je na těch odkazech, ale stačí to dát hledat synapticu a nebo, jak jsem to udělal já, vytahat z win složku fonts a pak ji nakopírovat do (tuším) /usr/share/fonts/...J

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 08 Března 2006, 17:26:47 »
botanicus, v prvom rade chcem poznamenat, ze si ta vazim, pretoze si na tomto fore pomohol viacerym uzivatelom, alebo si ich naviedol na spravnu cestu. Ale vies ako sa hovori, mlceti zlato - ak nepoznas riesenie, nikto ta nenuti reagovat na kazdy dotaz... Rad citam tvoje prispevky, ale svojimi dvojzmyslami ich degradujes, nie sme na chate, ak chces kecat, rad pokecam cez jabber, toto je forum zamerane na uzivatelsku podporu Ubuntu... Dufam ze som ta moc nenasrdil :)

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 08 Března 2006, 17:42:58 »
Citace: Juraj
botanicus, v prvom rade chcem poznamenat, ze si ta vazim, pretoze si na tomto fore pomohol viacerym uzivatelom, alebo si ich naviedol na spravnu cestu. Ale vies ako sa hovori, mlceti zlato - ak nepoznas riesenie, nikto ta nenuti reagovat na kazdy dotaz... Rad citam tvoje prispevky, ale svojimi dvojzmyslami ich degradujes, nie sme na chate, ak chces kecat, rad pokecam cez jabber, toto je forum zamerane na uzivatelsku podporu Ubuntu... Dufam ze som ta moc nenasrdil :)
Promiň, prostě jsem hrozně ukecanej a mám tu tendenci mít ono pověstné poslední slovo...Též si to budu pamatovat :-) J

c4pp4

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 08 Března 2006, 22:14:14 »

screen

Nemam s tim moc zkusenosti, ale zkusil bych nakopirovat ceske fonty tahoma.ttf nebo verdana.ttf atd. do adresare ~/.wine/drive_c/windows/fonts
IBM/Lenovo ThinkPad R61i [8932-9ZG / NF09ZCV]
Ubuntu 12.04 MATE 1.6 [plná podpora hardware]

indian

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 23 Března 2006, 13:08:28 »
chtel bych se zeptat na podporu ActiveX ve wine, snazim se rozchodit vyukovej program Landi2003, kde krom zvukovyho vystupu neni nic zvlastniho a bohuzel pri spusteni to skonci s hlaskou neco ve smyslu ze nemuze najit neco, tykajici se AcctiveX...

Tomáš Kubíček

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.foto-reklama.cz
« Odpověď #16 kdy: 09 Července 2006, 23:53:53 »
Taky jsem řešil diakritiku v programech spouštěných pod wine a opravdu stačí nakopírovat MS fonty do složky Fonts ve složce Windows
------------------------------------------------------------------------------------
Intel Mini Mac 1,83 Ghz, 2 GB RAM, MAC OSX 10.4.11, virtuálně XP přes Parallels Desktop; dual boot OpenSuse 11 Gnome a Win XP na AMD SEMPRON,  Ubuntu 8.04 na AMD k7
http://www.foto-reklama.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.