Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Nastavení Wifi  (Přečteno 16279 krát)

Radix

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 631
    • Zobrazit profil
Nastavení Wifi
« kdy: 26 Únor 2007, 10:45:18 »
Potřeboval bych, aby mně někdo popsal nastavení sítě krok za krokem.
Ať dělám všechno možné, iwconfig mně vypisuje Acces Point: Not Associated a HW adresa je jiná, než potřebuju.
Jakým konkrétním krokem mám změnit AP?
Ve Vlastnostech je kolonka Síťové heslo. To neznám a nechávám nevyplněné. Je v tom ta příčina neúspěchu?

maxrom

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 29
    • Zobrazit profil
    • www.maxrom.net
Nastavení Wifi
« Odpověď #1 kdy: 26 Únor 2007, 13:47:56 »
Ahoj,nejsem sice profik,ale mozna budu moct pomoc.Jakou mas arch?Jakou wifi pouzivas?Kde ji mas pripojenou?co ti rika vypis ifconfig?
mx

Starejbar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 165
    • Zobrazit profil
    • Starejbar
Nastavení Wifi
« Odpověď #2 kdy: 26 Únor 2007, 14:21:05 »
Co to zkusit neřešit konzolově, ale prostě to naklikat ;) Nebylo by to schůdnější? Jinak pokud wifina běží tak zkus: iwlist scan nebo tak nějak, mělo by to vypsat seznam dostupných sítí.
Linux is like a wigwam, NO Windows, NO Gates and Apache inside.

Tomáš "Piškot" Petera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 839
    • Zobrazit profil
    • http://www.spolnet.cz
Nastavení Wifi
« Odpověď #3 kdy: 26 Únor 2007, 14:22:11 »
Pokuď je síť šifrovaná nemůžeš se spojit. Většina sítí šifrovaná je. Skrze jaký program se snažíš připojit?
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

Radix

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 631
    • Zobrazit profil
Nastavení Wifi
« Odpověď #4 kdy: 26 Únor 2007, 15:13:26 »
Já už na to přicházím, že nemám síťový klíč a proto se nemohu připojit. Ten klíč mám ve Windows skrytý pod osmi tečkami, dal by se nějakým způsobem vydolovat?
Ta MAC adresa je 00:0C:41 ... atd? Tak tu znám. Seznam sítí taky znám. Potřebuju se připojit na stejný bod na který se připojuju ve Windows.

Lukáš Svoboda

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3839
    • Zobrazit profil
    • http://linux.euweb.cz
Nastavení Wifi
« Odpověď #5 kdy: 26 Únor 2007, 16:07:34 »
Kontaktujte provozovatele site.

Radix

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 631
    • Zobrazit profil
Nastavení Wifi
« Odpověď #6 kdy: 26 Únor 2007, 16:29:16 »
Něco se mně podařilo vydolovat. Nějaké desetimístné číslo. Uvidím, jestli to půjde.

Radix

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 631
    • Zobrazit profil
Nastavení Wifi
« Odpověď #7 kdy: 26 Únor 2007, 23:35:18 »
Už to jde, bylo potřeba nastavit síťový klíč, který jsem neznal. Jeden dobrý člověk mně dal odkaz na program, který mně klíč vygeneroval.

skurt

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 17
    • Zobrazit profil
Nastavení Wifi
« Odpověď #8 kdy: 01 Březen 2007, 00:45:43 »
Jo, mam podobny problem...mam nastavene vsude vsechno nejspis jako borec, co se tady ptal...jenze se chci pripojit k siti, co zadne heslo nema...takze v tom problem byt nemuze...iwlist neco scanning mi pise "no result" nebo tak neco...mam pocit, ze ten adapter proste jenom neni zapnutej...na notesu mam tlacitko na wifi on/off, ale tim to nejde...poradite?
A PLZ!!! Kdyz mi budete posilat prikaz, tak nejakej co funguje, dekuji
Honza

Lukáš Svoboda

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3839
    • Zobrazit profil
    • http://linux.euweb.cz
Nastavení Wifi
« Odpověď #9 kdy: 01 Březen 2007, 01:18:13 »
Citace: skurt
...iwlist neco scanning mi pise "no result" nebo tak neco...
S takovymihle informacemi je kazda rada draha.

Citace: skurt
...Kdyz mi budete posilat prikaz, tak nejakej co funguje...
On tady nekdo posila nejake nefunkcni prikazy?

Honzin

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 653
    • Zobrazit profil
Nastavení Wifi
« Odpověď #10 kdy: 01 Březen 2007, 10:12:46 »
2skurt: co mas za wifi kartu? ja mam v ntbuku broadcom a ten mi delal presne tohle. potom, co jsem mu pres ndiswrapper nainstaloval ovladace a karta by mela fungovat, porad hazel no result a sit nenasel. Problem byl v tlacitkach pro aktivaci wifi (acer). Stacilo jen nainstalovat ovladani pro tlacitka a vsechno uz funguje. pokus se trosku podrobneji popsat problem...
Acer Aspire 3024LMI - Ubuntu 10.04.1 LTS 32bit

Starejbar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 165
    • Zobrazit profil
    • Starejbar
Nastavení Wifi
« Odpověď #11 kdy: 01 Březen 2007, 15:11:37 »
Ty tlačítka Wifi ON/OFF se tady už nesčetněkrát řešily (mimo jiné i mnou :-) zkus balík acerhk. A mělo by to být O.K.
Linux is like a wigwam, NO Windows, NO Gates and Apache inside.

skurt

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 17
    • Zobrazit profil
Nastavení Wifi
« Odpověď #12 kdy: 01 Březen 2007, 23:29:22 »
Ja mam HPcko...
popis meho problemu...nerozumim linuxu, takze nevim, co chcete slyset...
Nevim, co je wndrapper, wifinu mam od broadcomu...ze mam ovladace si myslim (skoro urcite), tlacitko na zapinani wifi nefunguje, to ne...

skurt

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 17
    • Zobrazit profil
Nastavení Wifi
« Odpověď #13 kdy: 01 Březen 2007, 23:30:47 »
2lukas svoboda
On tady nekdo posila nejake nefunkcni prikazy?
...no, nenavstevuji jenom tohle forum...a ano...lepe receno...on mi jeste nikdo neposlal zadny funkcni...

Starejbar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 165
    • Zobrazit profil
    • Starejbar
Nastavení Wifi
« Odpověď #14 kdy: 02 Březen 2007, 12:24:45 »
Citace: skurt
Ja mam HPcko...
popis meho probelmu...nerozumim linuxu, takze nevim, co chcete slyset...
Nevim, co je wndrapper, wifinu mam od broadcomu...ze mam ovladace si myslim (skoro urcite), tlacitko na zapinani wifi nefunguje, to ne...
Já mám Fujitsu-Siemens a acerhk na něm taky funguje, nevím jak to je s podporou HP, ale myslím že by taky mělo šlapat. Není to ale deb balík a je potřeba kompilace, ale už se to tady řešilo, zkus prohledat forum.

EDIT: No ještě mě napadá jestli by nepomohl balík Hotkeys?
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install hotkeysNevím jestli s ním bude fungovat přímo to tlačítko, ale HPčka mají tuším nějakou klávesovou kombinaci Fn+(cosi) na zapnutí wifiny.
Linux is like a wigwam, NO Windows, NO Gates and Apache inside.

skurt

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 17
    • Zobrazit profil
Nastavení Wifi
« Odpověď #15 kdy: 02 Březen 2007, 20:25:14 »
Diky diky, tak ted jeste mi nekdo reknete, jak se to instaluje...me se zatim povedlo nainstalit do linouchu akorat jeden program...ale to bylo tak vse, co jsem s nim udelal :(
chilli, stahnout, kde, co? nainstalovat jak, kam? pouzit prikaz jaky,kde a co musim mit jak nastavene, aby fungoval?

ad  sudo apt-get install hotkeys: tohle uz je treti prikaz ve tvaru: sudo apt-get install neco...dva predchozi psaly neco jako stop nejde najit, nebo tak neco...pochybuji, ze pujde tenhle...cimz mam dalsi dotaz...proc??
Diky za pripadne useful odpovedi
Honza

Milhouse

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5716
    • Zobrazit profil
Nastavení Wifi
« Odpověď #16 kdy: 02 Březen 2007, 20:46:52 »
Ano, je to ten příkaz:
Citace
sudo apt-get install hotkeys
Ale ještě před tím si musíte povolit zdroje Univers! Jak na to? Koukněte se na Ubuntu 6.10 (edgy)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

skurt

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 17
    • Zobrazit profil
Nastavení Wifi
« Odpověď #17 kdy: 03 Březen 2007, 03:53:27 »
jj, hotkeys rulujou...povedlo se mi je stahnou, dokonce se mi povedlo, ze ani nehlasi zadnou chybu...coz nemeni nic na tom, ze to nefunguje :-D ja vim, ze uz jsem s tim trapnej....
Takze postupne
Starejbar: No, nevim, jak to maji HP bez funkcnich tlacitek, ale ja mam tlacitko na wifi s diodou, ktera by mela svedcit o zapnuti

Ja: oukej, beru zpet, uz jsem se o tom zminil v jinem vlaknu...pri tehle instalaci se mi zahadna vec zahadne povolila a uz mi to jde...teda stahnout mi to jde

No, takze to bych mel dalsi nefunkcni programek, tak bych Vas chtel pozadat o nejakou radu, jak ho budto zfunkcnit, nebo zrusit, protoze predtim, nez jsem to tam dal, tak jsem mel krasne osdckove menu s upravou hlasitosti a s temi hotkeys tam mam fakt priserne :(
To je jedna vec a ta druha...kdyz se Vam nekomu bude chtit, tak mi napiste co je a jak se pouziva ten ndiswraper, kdyz ne, nevadi, vyspim se, rano se na to podivat, zjistim, ze tomu nerozumim a prijdu se zeptat...

Honzin

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 653
    • Zobrazit profil
Nastavení Wifi
« Odpověď #18 kdy: 03 Březen 2007, 11:13:16 »
doporucuju ti se podivat na http://wiki.ubuntu.cz , jsou tam povedeny navody krok po kroku. Prakticky vsechno se da vyresit pomoci tech navodu. Ja jsem diky tomu rozjel vetsinu veci, co mi nejela hned po instalaci.
Acer Aspire 3024LMI - Ubuntu 10.04.1 LTS 32bit

skurt

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 17
    • Zobrazit profil
Nastavení Wifi
« Odpověď #19 kdy: 04 Březen 2007, 07:06:28 »
Hledání stránek: "hotkeys"
0 nálezů na celkem 1104 stránkách. (0.29 sekund)
Mozna jsem dement, ale lepsi klicove slovo me nenapadlo...ale jinak diky za tip, o wiki.ubuntu jsem tady jeste neslysel ;-)

Starejbar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 165
    • Zobrazit profil
    • Starejbar
Nastavení Wifi
« Odpověď #20 kdy: 04 Březen 2007, 11:52:30 »
Citace: skurt
Starejbar:No, nevim, jak to maji HP bez funkcnich tlacitek, ale ja mam tlacitko na wifi s diodou, ktera by mela svedcit o zapnuti
No, nenapsal jsi co máš za typ HPčka, některý notesy tohle mají jiný ne, takže to byl jen nápad.

Citace
No, takze to bych mel dalsi nefunkcni programek, tak bych Vas chtel pozadat o nejakou radu, jak ho budto zfunkcnit, nebo zrusit, protoze predtim, nez jsem to tam dal, tak jsem mel krasne osdckove menu s upravou hlasitosti a s temi hotkeys tam mam fakt priserne :(
To je jedna vec a ta druha...kdyz se Vam nekomu bude chtit, tak mi napiste co je a jak se pouziva ten ndiswraper, kdyz ne, nevadi, vyspim se, rano se na to podivat, zjistim, ze tomu nerozumim a prijdu se zeptat...
Odstranění (odinstalace) čehokoliv:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get remove hotkeysAd: acerhk => zkus prohledat fórum řešlio se to tady (hlavně mnou), nebo projeď google
Linux is like a wigwam, NO Windows, NO Gates and Apache inside.

Honzin

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 653
    • Zobrazit profil
Nastavení Wifi
« Odpověď #21 kdy: 04 Březen 2007, 13:11:19 »
Tu wiki jsem myslel vseobecne, ne jenom hotkeys. Treba to instalovani programu. Kdyz jsem si nainstaloval kubuntu, proste jsem si procetl wiki, forum a ptal jsem se jenom kdyz jsem byl opravdu v nouzi. Taky wifi :-) ale nakonec jsem to s pomoci lidi tady vyresil. Taky mi chvilku dalo, nez jsem pobral principy. Instalace, kam se co uklada, jak se co pusti... vsechno je to tady popsano. Hlavne vytrvat. Ja s linuxem zacinal natrikrat ;-) (mam holt slaby nervy)
Acer Aspire 3024LMI - Ubuntu 10.04.1 LTS 32bit

skurt

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 17
    • Zobrazit profil
Nastavení Wifi
« Odpověď #22 kdy: 05 Březen 2007, 14:26:07 »
statejbar: nx6125...ale domnivam se, ze i ty notesy, co nemaji integrovanou wifi, tohle tlacitko maji ;-)..ale jenom domnivam

jj, apt-get remove uz znam, ale diky za tip...i kdyz ono to nakonec stejne nebylo potreba, protoze po dalsim restartu se to zase vratilo do normalu...ono je to proste zapnute jenom, kdyz to ja zapnu...

ad google,wiki,man,help,readme,jakykoliv jiny navod...prosim Vas, uz jsem tehle veci precetl mraky, ale pokazde, opravdu pokazde tomu bud naprosto nerozumim, nebo rozumim, ale mam v systemu 'nekde neco' nastavene, co neosetruje navod a tim mi to nejde...chilli je mi to k nicemu, proto Vas prosim o rady, opravdu to delam proto, google umi pouzivat kazde male dite, ale ne kazde z nej pochopi, co v nem najde, dekuji za pochopeni

Honzin: Nevim, jestli jsem to tu zminoval, ale kdyz jsem to zkousel poprve, tak jen live verzi a cdcko jsem rozslapal na padrt...ted to zkousim podruhe a rozhodne se toho nehodlam vzdat...a nakonec se mi to povede, tak jako vsechno...jen jde o to, kdo mi s cim poradi a jak.

Jinak pokud by mel nekdo radu a potreboval tech. specifikaci meho notesu:
HP nx6125, wifi je integrovana, adapter je od Broadcomu, ale typ nejde zjistit ani ve spravci hw v oknech, ani na strankach vyrobce, nicmene iwconfig mi hazi nickname site broadcom 4318, coz bych povazoval za tento typ. Pak mam ubuntu 6.10, program, ktery se jmenuje kwifi manager, ktery nehlasi zadne dostupne site, to ubuntacke okynko ohledne sitove aktivity taky nehlasi zadnou aktivitu a pak mam taky velky problem s pochopenim fungovani lunuxu...doufam, ze tentokrat je tento popis dostacujici.

Miko10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 642
    • Zobrazit profil
Nastavení Wifi
« Odpověď #23 kdy: 05 Březen 2007, 14:45:20 »
2 skrut:
Poradil by som ti asi toto:
1. Prejdi si tento navod
Kód: [Vybrat]
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=4153od lukase.svobodu, mne pomohol na zaciatku zistit co a ako.

2. Ten tvoj NB ma aj moj kolega. Je tam Broadcom 4318, ktory ide pekne rozbehat cez ndiswrapper. Instalacia tejto sietovky tu bola riesena uz vela krat, zatial posledne riesenie sme preberali tu
Kód: [Vybrat]
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=7585Na konci som spisal co vsetko treba urobit. Postupuj podla toho a pojde ti to. Ale samozrejme v sekcii podpora bezdratovych zarizeni, je toho omnoho viac. Ovladace pre tvoju sietovku najdes v tomto balicku
Kód: [Vybrat]
http://compwiz18.blackhole.cx/bcm4318/get.php?file=bcm4318.all.tar.gzBACHA nespustaj ten skript, iba si odtial vytiahni subory bcmwl5.sys a bcmwl5.inf pre 32bitovy system.

3. Skus citat pozornejsie, kym som ja cital navody len tak, kazde piate slovo, tiez som nevedel nic vyriesit. Takze citaj navody v klude, nikde sa neponahlaj. Ubuntu sa ti odmeni za cas straveny nad studovanim jeho obsluhy.
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

skurt

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 17
    • Zobrazit profil
Nastavení Wifi
« Odpověď #24 kdy: 05 Březen 2007, 15:48:59 »
Porozumel jsem tomu az k Tvemu prispevku kde stoji "OPRAVA. IDE TOOOOO!!!!!!! smile smile smile"
Ten absolutely nepobiram, netusim, co to pro me znamena a co mam delat...nicmene jsem tam z toho vycetl Ty prikazy o ndiswrapperu a ackoliv nevim co a k cemu to je a ackoliv jsem byl upozornen, ze nemam delat prikazy co nevim, co znamenaji (:-D to bych do tedka umel kliknout akorat na ikonu firefoxu :-D), tak jsem to odcvakal, zjistil jsem, ze ho nemam a tak jsem ho v tom synapticu nasel - lepe receno nasel jsem vsechno, co obsahovalo termin ndiswrapper a nainstalil...a uspesne!
No, ale dal fakt netusim a jak tam psala nejaka slecna...slovo kompilace i ve me budi hruzu :-O
Jinak ten prvni navod..promin, ten jsem opravdu necetl 'kazde pate slovo', ale kazdou patou stranku a zkousel jsem i hledani a na nic jsem neprisel...cimz se dostavame k tomu, ze trpim linuxovou demenci a proto prosim o nejaky blbuvzdorny navod jak na to...krok od kroku, kde na co kliknout a tak...dekuji