Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Herní (i neherní ale pro hry se hodicí) emulátory [vyřešeno]  (Přečteno 3383 krát)

drat

• Aktivní člen
  • *
Ahoj napadlo me zeptat se vas na zkusenosti s emulatory pod Linuxem. Konkretne mam na mysli emulatory pro dosovske hry, playstation, automatovky nebo napriklad hry ze segy. tituly jako Mortal Combat nebo Sonic bych si s chuti zahral. Zkousel jsem hledat ale nic zvlastniho jsem nenasel.
Zatim se poustim do stahovani http://avc.sh.cvut.cz/avc.php?id=1522, kde vim ze je tato problematika nejak nastinena s ukazkou nekolika aplikaci. Pokud nekdo mate jakekoliv informace nebo zkusenosti tak sup sem s nimi :).

O wine a dosemu vime vsichni. Ja mam na mysli spise vic do tech konzol az automatu.

drat

• Aktivní člen
  • *
Herní (i neherní ale pro hry se hodicí) emulátory [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 27 Února 2007, 20:02:13 »
Takze vidim ze se muj dotaz moc nechytl :(. No ale pro ty koho by to zajimalo prikladam par odkazu.
http://emulator-zone.com/ - neni uvedeno zda jsou uvedene emulatory i pro linux
http://www.emuhq.com/ - velmi prehledne trideno, kategorie i pro linux
http://www.emulators.cz - neco malo i cesky. V dobe me navstevy jeli stranky nejak divne. Zrejme potize s webhostingem

A na zaver mohu zatim jen doporucit emulator pro PS ePSXe (mam jej odzkouseny). Rozjel jsme zatim jen hru Tekken 3 (vic jsem zatim nezkousel). Hra jede bezproblemu a jakychkoliv rychlostnich ujmu (jestli je identicka i grafika hry nemuzu posoudit PS jsem nikdy nemel).

Pokud budete nekdo chtit vedet kde jsem hru sehnal PM. Ale ve vyhledavacich se da na pomerne jednoduchy dotaz odpoved nalezt.
Dalsi simulator mam odzkousen uz drive z win a jde o MAME. Jedna se o emulator prevazne automatovych her :) Klavesou 5 (alfanumricka cast klavesnice)vhazite penize :)

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 27 Února 2007, 20:26:51 »
Super!!! Mohl by jsi prosím tě dát návod na wiki, jak jsi ten emulátor PSone rozjel? Mám pod ním ještě plno her a nedávno jsem to zkoušel, ale nějak jsem nepochodil a pak už jsem do toho nešel. Myslím, že by to zajímalo dost lidí. Dík :)
Aj dont spíík ííngliš :)

drat

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 27 Února 2007, 20:34:04 »
Jo muzu se pokusit neco sesmolit. Pokud nebude problem s nejakou knihovnou coz jsem ja nemel tak myslim ze nebude problem aby sio to rezjeli i ostatni. Mam jeste v umyslu podivat se na zoubek Nintendu 64 a nejake konzoli od Segy. Napadlo me ze bych zkusil i emulatory pro PS2 ale jejich hw naroky co jsem se letmo dival jsou na hranici meho stroje :).

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 27 Února 2007, 20:52:33 »
To by bylo super!!! :D Dík

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 27 Února 2007, 21:50:19 »
čoveče, tak se mi to asi povedlo,ale :
1. nedaří se mi zatím nic spustit
bios naběhne ,ale cdrom hází chybu (může vadit, že mám pouze dvd-rom mechaniky?)
CD(0,2,16) read ioctl failed (25CD(0,2,16) read ioctl failed (25))

drat

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 28 Února 2007, 11:12:34 »
Popravde nevim. Ja kdzy jsem mel aktivovan modul pro praci s CD (btw mas ho?) tak mi ePSXe spadlo. Tekkena jsem spoustel s isa. Prikaz Run ISO. Ja nemam zadne hrz pro PS na CD. Takze asi moc neporadim, ale na offic strankach je i forum tak snad tam.

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 28 Února 2007, 11:40:46 »
Citace: drat
Popravde nevim. Ja kdzy jsem mel aktivovan modul pro praci s CD (btw mas ho?) tak mi ePSXe spadlo. Tekkena jsem spoustel s isa. Prikaz Run ISO. Ja nemam zadne hrz pro PS na CD. Takze asi moc neporadim, ale na offic strankach je i forum tak snad tam.
Modul na CD nemám (měl bych mít?), myslel jsem, že je to jen pro Wokna. Čím jsi vytvořil to iso?

drat

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 28 Února 2007, 16:18:03 »
I v linuxu jsou potreba moduly. Na grafiku, zvuk a pro cdrom. ISO jsem nevytvarel, stahl jsem jej z torrentu. Ale pokud to je obycejne CD 650 nebo 700MB. Tak bych rek ze se to iso udela normalne.
Koukni tu
http://www.ngemu.com/psx/plugins.php?cat=1&os=linux
ja jsem ty moduly sice tahal odjinud, ale myslim ze by nemel byt problem. Pokud ty ISA pujdou udelat (jakoze urcite nejak pujdou - google to poresi) tak bych mozna mel o nejaky zajem kdyby byla moznost to nejak upnout ale nebudeme tady z toho delat nejaky piratsky doupe :)

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 01 Března 2007, 22:53:35 »
Vyřešeno už to jede. Vykašlal jsem se na ty .isa páč nevím čím bych je z cd ztvořil (ta z k3b se mu moc nelíbila). Nicméně jsem měla asi špatně nastavenou cdromku. Teď budu pomalu zkoušet jak to půjde. Nejvíc mě mrzí, že jsem někam zašantročil toho Tekkena 3 :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.