Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni  (Přečteno 15950 krát)

linuxlama

  • Host
Po tydnech mych marnych pokusu mi zkusenejsi znamy nainstaloval spravne ovladace pro wifi kartu. Ndiswrapper -l vypisuje neco jako: ovladac nainstalovan, hw pritomen. To sice vypada pekne, ale zmizela veskera nabidka na bezdratove pripojeni. Driv jsem tam mela lo, eth0 a eth1 (eth1 melo byt to na bezdrat). Ale eth1 proste zmizelo a s nim i nabidka na bezdratove pripojeni v Network manageru i Network configuration tool. Mam ho vytvorit znovu (a jak?) nebo je nekde schovany (a kde?)?

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5031
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #1 kdy: 27 Únor 2007, 07:57:37 »
co vypise prikaz iwconfig?
« Poslední změna: 13 Leden 2008, 03:18:07 od Anna Taliánová »
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

linuxlama

  • Host
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #2 kdy: 27 Únor 2007, 21:22:45 »
Iwconfig:

Kód: [Vybrat]
lo       no wireless extensions.
eth0     no wireless extensions.
Driv tam bylo to stejne i u eth1, ale ted to prave melo byt napravene, kdyby to nezmizelo.

makl

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 241
    • Zobrazit profil
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #3 kdy: 27 Únor 2007, 21:43:31 »
Nemáte náhodou nějaké klávesovou zkratku, hardwarové tlačítko, páčku atp. kterou se zapíná a vypíná wifi karta? Je pravděpodobné, že ji máte zrovna vypnutou.
Jinak ještě zkuste projít toto vlákno
"The box said that I needed to have Windows 98 or better ... so I installed Linux." --- LinuxNewbie.org
Acer TravelMate® 4672LMi, Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

linuxlama

  • Host
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #4 kdy: 28 Únor 2007, 00:23:58 »
Restricted-modules mam, spravne ovladace taky. Udelala jsem apt-get update, apt-get upgrade, aby mi to kdyz tak natahlo to ubuntu ultimate 1.2. Nic takoveho jsem ale nenasla, ani v baliccich v Synapticu. Klavesova zkratka taky nepomaha. Co bych jeste mohla dat za informaci? Jinak jsem v podstate ve stejne situaci, jakou popisoval Miko10. Lze eth1 nejak vytvorit?

zigi

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 389
    • Zobrazit profil
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #5 kdy: 28 Únor 2007, 07:05:00 »
ndiswrapper vytvari zarizeni oznacene wlan0, takze zkusit :

$ sudo ifconfig wlan0 up
..:: be free - use kubuntu ::..

Miko10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 642
    • Zobrazit profil
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #6 kdy: 28 Únor 2007, 07:24:49 »
linuxlama, aku mas tu wifinu? myslim aky je na nej chipset. Pretoze mne predtym po nainstalovani ovladacov cez ndiswrapper zobrazovalo wifi ako eth1 a nie wlan0. Mam Broadcom 4306, integrovanu v NB. Ale proste tiez zmizla. S hardwarovym tlacitkom to nema nic spolocne, vtedy akorat tak vypise ze je siet deaktivovana.

To Ubuntu Ultimate som si stiahol z torentov. Je to upravena verzia Ubuntu. Vyzera celkom zaujimavo. Ale znamenalo to preinstalovanie systemu :(
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

linuxlama

  • Host
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #7 kdy: 28 Únor 2007, 08:50:37 »
sudo ifconfig wlan0 up uz jsem taky zkousela. Mam BCM4318 a ovladac bcmwl5, ktery ma i ten znamy se stejnou kartou a jede mu to. Ostatni ovladace jsou deaktivovane. Kdyz uz to jinak nepujde, stahnu tu novou verzi, ale taky uz jsem reinstalovala nekolikrat, tak se mi do toho moc nechce.

Miko10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 642
    • Zobrazit profil
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #8 kdy: 28 Únor 2007, 09:33:00 »
Nestahuj. Teda aspon koli tej wifine nemusis. Prave mi to spravilo znova. Neviem ci nie je nejaka chyba v ndisrwapperi.....
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

linuxlama

  • Host
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #9 kdy: 28 Únor 2007, 10:28:41 »
No, tak to teda fakt potesi =(

makl

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 241
    • Zobrazit profil
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #10 kdy: 28 Únor 2007, 10:55:30 »
Citace: zigi
ndiswrapper vytvari zarizeni oznacene wlan0
Nemyslím si, že je tak docela pravda. Já měl taky kdysi ndiswrapper a síťovka byla (je a bude) eth1.
takze zkusit:
Kód: [Vybrat]
$ sudo ifconfig eth1 up
"The box said that I needed to have Windows 98 or better ... so I installed Linux." --- LinuxNewbie.org
Acer TravelMate® 4672LMi, Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

Miko10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 642
    • Zobrazit profil
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #11 kdy: 28 Únor 2007, 12:05:48 »
Citace: makl
takze zkusit:
Kód: [Vybrat]
$ sudo ifconfig wlan0 up
Nenajde zariadenie.
Proste je to takto. Nainstalujem ovladace s ndiswrapperom a su dve moznosti:
1. sietovka sice je nainstalovana ale nefunguje....
2. ndiswrapper pise ze hardware present, driver present, ale sietovka sa nezobrazi ani v ifconfig ani v iwconfig. takisto sa neda ani zapnut.
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

linuxlama

  • Host
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #12 kdy: 28 Únor 2007, 12:06:52 »
Takze:

sudo ifconfig wlan0 up: (a totez s eth1)

Kód: [Vybrat]
wlan0: Chyba při zjišťování příznaků rozhraní: No such deviceAle mozna je pricina potize konecne odhalena. Lidi, co jim to jede, maji Kubuntu. A jeden dokonce tvrdil, ze na Ubuntu mu to taky nejelo. Miko10 ma Ubuntu nebo Kubuntu? Je mozne, ze by to bylo tim?

Miko10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 642
    • Zobrazit profil
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #13 kdy: 28 Únor 2007, 12:35:43 »
No sklamem ta. Mne to minuly tyzden behalo aj na ubuntu aj na kubuntu. A teraz mi to nejde ani na jednom. Jediny problem s Ubuntu som mal ten, ze ked som mal nainstalovany aj wifi-radar aj gnome network manager, tak sa niekedy bili a chvilu trvalo kym som sa k sieti pripojil. Ale toto, ze mi zmizne wifi mi zatial nikdy neurobilo. Az teraz.... :(
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

linuxlama

  • Host
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #14 kdy: 28 Únor 2007, 12:41:50 »
Jestli nepockam do dubna na Fiesty Fawna =| ...

Tomáš "Piškot" Petera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 839
    • Zobrazit profil
    • http://www.spolnet.cz
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #15 kdy: 28 Únor 2007, 12:45:27 »
Nemusíš čekat. Už funguje bezvadně.
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

Miko10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 642
    • Zobrazit profil
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #16 kdy: 28 Únor 2007, 13:19:11 »
Citace: piškot
Nemusíš čekat. Už funguje bezvadně.
No to neviem, mne sa ho nepodarilo ani nainstalovat. Aj ked som sa s tym moc nezaoberal, pri volbe casoveho pasma mi obraz zcernel a viac nic. Ale myslim ze to tu nepatri.

linuxlama: neviem ci to bude zrovna verziou ubuntu. Dnes som to odskusal na 6.10 i na 6.06 a na obidvoch mi urobilo to iste. Co je divne, na 6.10 mam skrip na instalaciu ndiswrapera + bcmwl5. Tento skrip som pouzil uz asi 5x a zatial vzdy fungoval. Ale teraz nejde. Je to divne, lebo ten skript ma pri sebe pribalene ovladace a ndiswrapper instaluje z CD.....
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Miko10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 642
    • Zobrazit profil
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #17 kdy: 28 Únor 2007, 14:37:40 »
Este aby som to dal trocha nazornejsie. toto mi vypise lspci

Kód: [Vybrat]
.......
0000:02:01.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
0000:02:02.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4306 802.11b/g Wireless LAN Controller (rev 03)
.......
A toto vypise ifconfig

Kód: [Vybrat]
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:0F:B0:4C:C5:B2
          inet addr:192.168.1.104  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::20f:b0ff:fe4c:c5b2/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:36556 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:31165 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:39095489 (37.2 MiB)  TX bytes:10672992 (10.1 MiB)
          Interrupt:185 Base address:0xa800

lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:23 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:23 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:1319 (1.2 KiB)  TX bytes:1319 (1.2 KiB)
a toto iwconfig

Kód: [Vybrat]
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

sit0      no wireless extensions.
a toto zade ndiswrapper -l

Kód: [Vybrat]
Installed ndis drivers:
bcmwl5          driver present
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

linuxlama

  • Host
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #18 kdy: 28 Únor 2007, 18:01:59 »
Ja to mam jeste bez toho sit0. Mam tam jen lo a eth0. Jinak stejne.

Miko10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 642
    • Zobrazit profil
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #19 kdy: 28 Únor 2007, 20:38:17 »
inak som si prave vsimol ze mi aj eth0 nenormalne blbne. Rano v praci nemohla ziskat IP z DHCP az kym som nedal konfigurovat a odklepol som to, vtety vypisalo ze nacitava siet eth0 a potom to uz islo. To iste mi urobilo teraz doma.
Tak neviem... Ubuntu mam uz nejake dva mesiace a robilo mi kadeco, ale toto teda este nie. Siet isla vzdy v poriadku.
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

zigi

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 389
    • Zobrazit profil
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #20 kdy: 28 Únor 2007, 23:14:33 »
a modul pro ndiswrapper je natazeny?   $ lsmod | grep ndisw
..:: be free - use kubuntu ::..

linuxlama

  • Host
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #21 kdy: 28 Únor 2007, 23:23:50 »
Takze:

Kód: [Vybrat]
$ lsmod | grep ndisw
ndiswrapper           208656   0
usbcore                  134912   5  ndiswrapper,hci_usb,ohci_hcd,ehce_hdc
Nejsem z toho vubec moudra...

linuxlama

  • Host
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #22 kdy: 28 Únor 2007, 23:42:21 »
Ajajaj. Vsimla jsem si, ze dalsi clovek ma problem se sitovkou BCM4318. Jestlipak neni problem v karte? To by byla skoda. Jo, Asus si do uzivatelske prirucky napise, ze ntb je urcen primarne pro Windows a ostatnimi OS si muzeme.... Tak co si vlastne stezujem??? :/

Miko10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 642
    • Zobrazit profil
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #23 kdy: 01 Březen 2007, 07:28:40 »
Citace: linuxlama
Ajajaj. Vsimla jsem si, ze dalsi clovek ma problem se sitovkou BCM4318. Jestlipak neni problem v karte? To by byla skoda. Jo, Asus si do uzivatelske prirucky napise, ze ntb je urcen primarne pro Windows a ostatnimi OS si muzeme.... Tak co si vlastne stezujem??? :/
No tak ti poviem, ked som zacinal s linuxom, tiez som mal riadne problemy kym som to rozchodil. Ale potom sa na ubuntuforum.org objavil skriptik pre tuto kartu. A odvtedy som nemal ziadne problemy. Az teraz som preinstalovaval system a uz to blbne. Skusil som znova preinstalit system a nahodit ndiswrapper rucne, ale ten isty vysledok.....
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Titlak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
Zmizel mi eth1, ktery mel slouzit pro bezdratove pripojeni
« Odpověď #24 kdy: 01 Březen 2007, 09:21:56 »
Ako to tu sledujem, tak teraz mám ten istý problém z WIFI ako Miko 10. Tiež som použil skrypt na automatické nainštalovanie z ubuntuforum.org ale ani tak to nejde. Na winoch to splapalo to viem.