Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: *.desktop asociace  (Přečteno 3269 krát)

3x3cut0r

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 178
*.desktop asociace
« kdy: 01 Března 2007, 16:35:02 »
Zdar lidi, pritelkyni vadilo, ze se ji *.avi zapinaj v caffeinu, misto v mplayeru, tak chtela zmenit asociaci. Dala to spoustet v mplayeru a zaskrtla tamto "remember application association for this type of file"...to by vubec nevadilo, ale podle vseho to neaplikovala na *.avi, ale udelala to nejako v konqueroru, takze ted treba zastupce, co ma otevrit v konqueroru slozku /home/user, se otevira v mplayeru. Tu asociaci sem zrusil, ale nepomaha to a kdyz to dam otevirat v konqueroru, tak to nejde. Nevim co s tim a to sem chvili googloval :)

donny

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 1861
*.desktop asociace
« Odpověď #1 kdy: 01 Března 2007, 17:38:43 »
V okně Konqueroru: Nastavení -> Nastavit Konqueror -> Asociace souborů.

Nebo:

Pravým tlačítkem na ikonu toho, co chcete otevírat v jiném programu, pak Otevřít pomocí..., zaškrtnout Zapamatovat si asociaci s aplikací pro tento soubor a do pole nahoře napsat spouštěcí příkaz programu (nebo program vybrat ze seznamu známých programů pod tímto řádkem).
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

donny

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 1861
*.desktop asociace
« Odpověď #2 kdy: 01 Března 2007, 17:45:11 »
Ted jsem si vsimnul jednoho:

archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

3x3cut0r

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 178
*.desktop asociace
« Odpověď #3 kdy: 01 Března 2007, 17:47:20 »
Ale tohle vim, k tomu by se doklikal kazdej, jak myslis, ze to moje pritelkyne zmenila :) Pises to samy, co ja, jen ja to psal v anglictine, protoze mam system v EN: "remember application association for this type of file" = "Zapamatovat si asociaci s aplikací pro tento soubor" ... to mi je k ničemu, oboje dvoje sem zkousel, ale ta asociace na konqueror nefunguje. Mam normalne link na URL, kde mam /home/user a ten se mi spousti v mplayeru, kdyz to spustim v konqueroru, ve kterym se to predtim spoustelo, tak to nefunguje...

donny

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 1861
*.desktop asociace
« Odpověď #4 kdy: 01 Března 2007, 17:51:42 »
viz jeste #3. Pro .desktop to vypada ze zadna asociace byt vlastne ani nema.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Milhouse

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 5726
*.desktop asociace
« Odpověď #5 kdy: 01 Března 2007, 17:56:34 »
Já teda taky nechápu, co je vlastně špatně. Ten "zástupce" je ikona na ploše? Nebo to je záložka "home" v Konqueroru?

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

3x3cut0r

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 178
*.desktop asociace
« Odpověď #6 kdy: 01 Března 2007, 18:05:17 »
To se vyjadruju tak spatne? :D ... Normalne mam dve zbytecny ikony na plose (kvuli dalsim userum, co navstevujou tenhle comp)...jednu pro /media, aby si tam vyhrabali veci z widli z druhyho disku a jednu pro /home/user. Pricemz to jsou normalne linky na ty adresy na disku (pravym na plochu -> create new -> link to location (URL). Jelikoz implicitne je v KDE nastavenej jako prohlizec Konqueror, tak to ma hrabat z konqueroru, ale hrabe to z mplayeru, prestoze sem uz vsechny asociace vyhazel, nevim, kde to furt vyhrabava ten mplayer...

Milhouse

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 5726
*.desktop asociace
« Odpověď #7 kdy: 01 Března 2007, 19:02:35 »
kcontrol->komponenty systému->asociace souborů
Zkuste to tam prolízt, jestli tam něco není. Pak snad už jen editovat přímo soubory pro KDE. Zkoušel jste smazat toho zástupce a vytvořit nového? A má nějakou příponu vůbec?

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

3x3cut0r

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 178
*.desktop asociace
« Odpověď #8 kdy: 01 Března 2007, 19:16:10 »
Nejde o zastupce jako takovyho, ten je v poradku. Nejdou mi ani otevrit polozky toho appletu, co je na hlavnim panelu (to System Menu s polozkama Home folder, Storage media, Remote places a Users folders) ... BTW: Ted sem zkousel udelat na plose jinej link, ale tentokrat ne na nejakej local folder jako /home/user nebo tak, ale na http://forum.ubuntu.cz :) ... To slo v poradku a spustilo se to v konqueroru, ale tamto proste nejde...
Edit: Nejde jen o zastupce, kdyz zapnu konqueror a chci se prohrabat ve slozkach, tak musim jet pres zmeny adresy, protoze klikani na slozky mi je k nicemu - spousti se ten mplayer :)

3x3cut0r

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 178
*.desktop asociace
« Odpověď #9 kdy: 01 Března 2007, 19:32:53 »
Tomu nebudete verit ... sam tomu neverim ... odinstaloval sem kaffeine a uz to jde. Nechapu...fakt sem to pred tou odinstalaci jeste zkousel a neslo to a hned po tom najednou jo. Proste nechapu. Ne...to neni mozny :) Nevidim souvislost...no...hlavne ze to funguje :)

Milhouse

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 5726
*.desktop asociace
« Odpověď #10 kdy: 01 Března 2007, 19:37:43 »
Tak to je zapeklitá situace. :D Bohužel další nápady nemám. Jedině vytvořit nového uživatele a zkopírovat sys. soubory. Ale které to přesně jsou nevím... Tak hledání zdar. ;)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Milhouse

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 5726
*.desktop asociace
« Odpověď #11 kdy: 01 Března 2007, 19:39:07 »
Notak třikrát hurá! :D

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.