ad 1. rozumím a děkuji, ale abych pravdu řekla, ten skript je na mě trochu příliš moc složitý :-( A druhá věc, já nechci měnit distribuce, já chci najít jednu dokonalou, kde bude fungovat všechno, co používám a u té chci zůstat. To, že teď zkouším různé distribuce je proto, že v žádné nefunguje všechno (LM 17.3 Cinnamon, funguje všechno k mé spokojenosti s výjimkou natural scrolling myši a v 18 platí to stejné, Fedora 23 a 24 Gnome, funguje sice natural scrolling, ale nefunguje připojení k síťové tiskárně, Ubuntu 16.04 Gnome, po aktualizaci Gnome na 3.20 funguje natural scrolling, ale nejde nastavit síťová tiskárna, i když na rozdíl od Fedory ji systém vidí a řekne si o přístupové údaje, Fedora KDE je celkově nějaká divná, tam třeba v nastavení uživatelů není nastavení uživatelů, ale klíčenka, OpenSUSE je celkově nestabilní a pomalé a nefunguje tam žádný způsob jak se dostat na Google Drive (navíc jsem si už ze zoufalství koupila overgrive, ovšem rozlišuje se licence pro balíčky .deb a .rpm a já jsem si koupila .deb, takže už kvůli tomuhle musím zůstat na *buntu, což mi ani nějak nevadí, .rpm distribuce mi přijdou složitější)). Zatím to vypadá, že Kubuntu 16.04 by mohlo splňovat mé požadavky, protože ze zásadních věcí funguje všechno a z těch méně zásadních jsem zatím nepřišla na změnu vzhledu (ráda bych dosáhla vzhledu OS X včetně křížku, minimalizace atd vlevo a jako červený, žlutý a zelený puntík, takhle jsem to měla v Mintu Cinnamon).
ad 2. ty odkazy používám, ale když odkaz /home/abby/Hudba odkazoval na /media/abby/Data, kde ten disk už není, musela jsem změnit cestu toho odkazu. Teď už to funguje, ale samo se to neudělalo, musela jsem to udělat ručně. Naštěstí jde jen o tři složky :-)