Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Připojení k jinému počítači po síti - linux-linux [vyřešeno]  (Přečteno 2322 krát)

Abby

• Stálý člen
  • **
Ahojky, zjistila jsem zajímavý problém, který jistě má snadné řešení, ale já si nevím rady. Již před nějakým časem jsem se dozvěděla, že pro sdílení souborů linux-linux je nejlepší SSH připojení, což jsem začala používat. Na notebook jsem před pár dny nainstalovala místo Mintu Kubuntu 16.04 a připojila jsem se k desktopu, kde byl tehdy ještě Mint. Fungovalo to bez problémů. Pak jsem Mint na desktopu odstranila a dala jsem tam také Kubuntu 16.04 a od té doby se nemůžu připojit, hlásí mi to, že to nejde, viz screenshot. Jak tedy můžu odstranit existující připojení a vytvořit nové? Pochopila jsem, že se změnil nějaký klíč a díky němu se nemůžu připojit, ale nemůžu přijít na to, jak to opravit. Děkuji moc za radu.
« Poslední změna: 15 Června 2016, 12:03:31 od Petr Merlin Vaněček »

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Re:Připojení k jinému počítači po síti - linux-linux
« Odpověď #1 kdy: 14 Června 2016, 20:48:25 »
Pokud ssh používáš jen pro připojení k tomuto PC, odstraň soubor ~/.ssh/known_hosts
Jsou v něm uložené otisky veřejných klíčů pro dané PC a ten logicky po reinstalaci neodpovídá tomu, co ti poskytuje nový server.
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Abby

• Stálý člen
  • **
Re:Připojení k jinému počítači po síti - linux-linux
« Odpověď #2 kdy: 14 Června 2016, 20:59:05 »
Jůůů, už to funguje, děkuji :-)

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři