Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Heslo na prihlásenie do os nefunguje, nefunguje prihlasenie cez relaiu pre hosta  (Přečteno 2674 krát)

Adika

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
Ahoj, moj problem je ze po včerajšej aktualizacii, po zapnuti pc vyzaduje prihlasenie, (ktore som prrdtym nemala nastavene)heslo mi neberie, označí ho za nespravne. Nemozem sa prihlásiť ani cez relaciu pre hosta. Mam ubuntu 16.04 lts
Viete mi poradiť?
« Poslední změna: 14 Listopadu 2016, 20:34:09 od Adika »

Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2534
    • Zobrazit profil
Host by měl jít pokud tě to po přihlášení hází pořád do přihlašovací obrazovky porblem je jinde. Nemáš náhodou aktivní dodatečně ovladače grafiky? Pak by to mohl dělat pád xserveru. Prepni se do tty1 a tam se prihlas. Pokud to projde v tomhle problém není. Pak tam můžeš spustit xserver a mrknout na co to spadne.

Odesláno z mého Passport pomocí Tapatalk


Adika

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
Ako vypnem ovladace grafiky v tty1
« Poslední změna: 17 Listopadu 2016, 11:25:56 od Adika »

PanKuko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
Ahoj, mám stejný problém. Po stažení a instalaci aktualizací požadován restart. Po restartu požadavek na heslo ačkoliv mám toto vypnuté. Pokud zadám správně heslo obrazovka zčerná a skočí z5 na přihlášení. Když zadám heslo špatně ihned mě to upozorní na špatné heslo. Po kliknutí na hosta stejná situace jako po správně zadaném heslu.
Přes GRUB jsem zkoušel starší verze ale beze změny. Přes upstart get update i get upgrade a vše je aktualní.
Neporadí někdo co s tím?

Adika

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
Pankuko ano i ja mam tento problem ze hádže späť resp nespravne heslo ..  skúšala som zmenit heslo na root aj pre pouzivatela, heslo zmeni ale neprihlasi, skusila som aj starsiu verziu cez recovery mode ale bez zmeny, možno to suvisi s grafikou ale neviem ako to vypnut...

Patrikm

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
Ahoj ,měl jsem stejný problém. Vyřešil jsem ho takto. Problém je v ovladači grafické karty. Z přihlašovací obrazovky se zkuste přihlásit do GNOME historical Metacity. Když to najede , tak v dodatečných ovladačích změňte ovladač  graf. karty na ten nesvobodný, testováno verze NVIDIA 340.98. Pak to naběhne GOOD LUCK

Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2534
    • Zobrazit profil
Bože to jsou rady a nápady. Psal jsem že se máte připojit na tty1 a tam se přihlásit. Pokud to projde s heslem je vše v pořádku. Pak už je systém váš, pokud máte dodatečně ovladače jak jsem se ptal tak je odstraňte a jeto. Nvidia odeberete takhle sudo apt-get remove --purge nvidia*

Odesláno z mého Passport pomocí Tapatalk


PanKuko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
Hloupý dotaz, jak se připojit na tty1?

Odesláno z mého SM-T535 pomocí Tapatalk


Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2534
    • Zobrazit profil
Ctrl+alt+F1

Odesláno z mého Passport pomocí Tapatalk


PanKuko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
Tak jsem to zkusil, připojen na tty1. Přihlášení v pořádku, odebráno Nvidia, reboot a stále ta samá situace.

Odesláno z mého SM-T535 pomocí Tapatalk


Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2534
    • Zobrazit profil
Doufám že máš nvidia kartu? Prohlas se do tty1 a tam dej startx na čem to spadne.

Odesláno z mého Passport pomocí Tapatalk


PanKuko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
Jo mam, nakou gforce. Jdu na to


Odesláno z mého SM-T535 pomocí Tapatalk


PanKuko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil


Odesláno z mého SM-T535 pomocí Tapatalk


Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2534
    • Zobrazit profil
startx nějak nefunguje otestuj to jinak
Kód: [Vybrat]
sudo service lightdm stop
sudo service lightdm start
tímhle jsem Xka nahodil

PanKuko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
Po prikazu se stop na konci chce heslo a pak jen prikazovy radek a se startem tam skoci login s plochou a po heslu znovu login s plochou.

Odesláno z mého SM-T535 pomocí Tapatalk


Adika

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
Bože to jsou rady a nápady. Psal jsem že se máte připojit na tty1 a tam se přihlásit. Pokud to projde s heslem je vše v pořádku. Pak už je systém váš, pokud máte dodatečně ovladače jak jsem se ptal tak je odstraňte a jeto. Nvidia odeberete takhle sudo apt-get remove --purge nvidia*

Toto som spravila a aj s tym spustenim  startx, potom mi zobrazilo na monitore ( foto nizsie )
potom som restartovala pocitac a naskočila pracovna plocha bez hesla :)
« Poslední změna: 18 Listopadu 2016, 18:32:57 od Adika »

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.