Ahojky, mamka má notebook Asus X200MA a na něm už skoro dva roky Elementary OS, nejdříve Freyu a teď Loki. Všechno vždy fungovalo bez problémů, ale před pár dny se objevil problém s nabíjením. Při běhu z baterky systém normálně funguje a procenta ubývají, při zapojení adaptéru se ubývání procent baterky zastaví, notebook ví, že má připojený adaptér, ale baterie se nenabíjí a procenta zůstanou na stejné hodnotě. Při odpojení nebo připojení zdroje se ozve zvuk a změní se ikonka na baterii (při nabíjení je s bleskem), ale stav baterie zůstane stejný. A dioda, která ukazuje stav při připojení zdroje (při 100% je zelená, při nabíjení červená), tak oranžovo-zeleně bliká. Zkusila jsem notebook úplně vypnout a dát nabíjet a dioda se normálně rozsvítila červeně. Asi po půl hodině jsem notebook zapnula a místo původních 36% baterie tam bylo 47% a dále se nabíjí, než jsem dopsala tohle, skočilo to na 50% a místo "asi 1 hodina do nabití" to hlásí "57 minut do nabití".
Připadá mi to tedy jako SW problém eOS, nebo se mýlím? Ovšem otázka zní jak to opravit... Poradíte prosím?