Ano, mám EFI oddíl, dokonce dvakrát, jednou na SSD, na kterém jsou Windows a je a bude tam pouze zavaděč Windows. Druhý EFI oddíl je na HDD, kde je Linux a je a bude tam pouze zavaděč Linuxu, tedy GRUB. Jak už jsem psala minimálně jednou, chci si při startu PC vybrat klávesou F11, ze kterého disku se spustí systém a opravdu nechci, aby se mi GRUB pletl do Windows. Každopádně jsem to nakonec vyřešila tak, že jsem fyzicky odpojila ta dvě SSD, aby si Linux zase náhodou nedělal co chce a po instalaci jsem je zase zapojila zpět a mám to tak, jak chci. Akorát mě hodně naštvalo, že z nějakého neznámého důvodu po instalaci a nastavení Ubuntu začala zlobit síť ve Windows, v pravidelných intervalech je síť dostupná a funkční a následně nedostupná. Každý cyklus trvá tři minuty a během doby, kdy je nefunkční, je u síťového připojení ikonka vykřičníku, nefunguje ani domácí skupina ani internet, Google Drive se odpojí s hláškou, že se nelze připojit a prostě nic nefunguje. A po třech minutách to najednou zase začne fungovat a funguje všechno další tři minuty, aby se to opakovalo. Musím říct, že mě tyto hloupé dětské chyby už dost štvou a nechápu, jak si někdo může dovolit, byť v systému zadarmo, něco takového pustit...
PS: pro pochybovače, není nutné o tom diskutovat jestli to tak skutečně je nebo není. Fakt je ten, že to je přesně tak, jak jsem popsala a nehodlám o tom diskutovat ani to dokazovat. Pokud někdo má řešení problému se sítí, budu ráda, když se podělí. Na pochybnosti a vůbec cokoliv mimo téma nebudu reagovat. Děkuji za pochopení.