sudo apt-get install mcmc
logout
Este pred preinstalaciou mozes vyskusat na prihlasovacej obrazovke ctrl+alt+F1To znamená vrátit se k 12.04 provést uvedené a spustit povýšení na 14.04.5?
Abychom si rozuměli, mám tam teď LXDE (tedy Lubuntu) a chtěl bych mít Unity, pokud by to šlo nějak opravit.
nebylo by lepší 16.04? Nebo má ještě mnoho chyb?
Citace: messner 12 Března 2017, 13:46:09nebylo by lepší 16.04? Nebo má ještě mnoho chyb?Za mě jednoznačně 16.04. Uvolněné je už dost dlouho a většina chyb je opravena. Také má delší podporu a lepší hardwarovou kompatibilitu.
To bych fakt nerekl. HW kompatibilita jen pro nejnovejsi stroje a to dost s vyhradami a odladenost a doreseni chyb nevim, nevim ...U starsich stroju kompatibilita spise problematicka - plna fora toho, co v 16.04 nejde a v 14.04 normalne bezelo ...Myslim, ze zde bude vhodna 14.04 a priklanim se k zaloze a ciste instalaci. Paklize by to neslo, lze zkusit 16.04
Opět jsem obnovil 12.04 z poslední zálohy (sda2.tar.gz), ale nebylo to bez problémů. Pokud jsem použil DVD s Ubuntu (12.04.4, 12.04.5, 14.04.5, postupně jsem vyzkoušel), nebyl systém zcela funkční, nefungoval zvuk, místo vypnutí/restartu se znovu objevila přihlašovací obrazovka. Pomohl až KNOPPIX.Aptik nejde nainstalovatNásledující balíky mají nesplněné závislosti: aptik : Závisí na: libgee-0.8-2 (>= 0.8.3) ale nedá se nainstalovat E: Nelze opravit problémy, některé balíky držíte v porouchaném stavu.Možná mám nastavený špatný server. Který je pro aktualizace nejvhodnější?
sudo sed -i -e 's/cz.archive.ubuntu.com\|security.ubuntu.com/old-releases.ubuntu.com/g' /etc/apt/sources.list
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
Díky za odkazy Aptik jsem konečně nainstaloval.Ale předchozí příkazy (sudo sed ..., apt-get update ...) způsobí, že po restartu přestane fungovat síť a nejde ani nastavit, objeví se:Systémová služba sítě není kompatibilní s touto verzí.Takže znovu KNOPPIX a sudo tar xvzfAsi je lepší ten soubor neupravovat.