Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Soubor /etc/samba/smbusers  (Přečteno 6300 krát)

pumpir

• Návštěvník
Soubor /etc/samba/smbusers
« kdy: 12 Března 2007, 16:11:08 »
Zkousim konfigurovat Sambu - podotykam ze jsem lama, nicmene pouzil jsem navod na:
http://wiki.ubuntu.cz/Samba?highlight=%28samba%29
postupoval dle nej a hned na zacatku jsem narazil na problem, ze se me neobjevuje v adresari /etc/samba soubor smbusers , ackoliv jsem vytvoril uzivatele prikazem smbpasswd -a jmeno_uziv a dostal jsem hlasku, ze uzivatel byl vytvoren.
Delam neco blbe?
Diky
Ivan

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 13 Března 2007, 16:33:56 »
Subor smbusers tam nemam ani ja a beha to OK. Hlavny je smbpasswd. Aspon myslim :)
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Pavelp

• Host
« Odpověď #2 kdy: 13 Března 2007, 20:28:25 »
Smbusers se smbpasswd nesouvisi, uzivaji se kazdy jinak.

Hypnos

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 16 Července 2007, 23:24:17 »
Ahoj vsude se uvadi ze v /etc/samba jsou soubory smbusers a smbpasswd
ale ja tam nemam ani jeden nicmene uzivatele jsem vytvoril. Prosim kde naleznu uzivatele a heslo ktere jsem vytvoril pro sambu?
Dekuji ve fedore to tam na 100% bylo:)

phobus

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Srpna 2007, 21:59:39 »
Caute. Snazim sa rozbehnut Sambu podla tohto navodu http://wiki.ubuntu.cz/Samba ale hned som stroskotal pri vytvarani users. :(  Napisem tento prikaz sudo smbpasswd -a janula potom mam zadat dva krat heslo tak zadam a potom mi vipise toto
Failed to modify password entry for user janula ( viem co to znamena ale co s tym?) A ten subor smbpasswd nemozem tiez nikde najst ako linuxak nadomnov hypnps. Dik za odpovede.

phobus

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 20 Srpna 2007, 22:32:29 »
No to stym Failed to modify password entry for user janula som vyriesil. Chyba bola tam ze som to necital dalej. Takze sorry za stupid prispevok. sak som len clovek

Paia

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 21 Září 2007, 09:37:29 »
Ahoj, taky nemám v /etc/samba soubor smbusers. Není to tím, že (teprve 3 dny) jako server používám 6.06 LST a popis je už na 7.04?
Mám v plánu postavit fileserver na ubuntu se sambou v doméně spravované Win2k3serverem, nebudeme přece kupovat další wokenní server s dalšíma licencema pro 110 userů.
Z návodu http://wiki.ubuntu.cz/Samba nechápu, jak vyřešit přihlašování z Win, aby když user bude přihlášen do domény, aby se bez obtíží dostal přes "okolní počítače" na komp se sambou a mohl do sdílených složek (někam jen čtení, jinam i zápis). Prostě aby fungovalo ověřování z domény i na tý sambě.

Pavelp

• Host
Re: Soubor /etc/samba/smbusers
« Odpověď #7 kdy: 12 Října 2007, 08:14:52 »
Zkusil jste?

wins server = nas_radic_domeny
security=domain
winbind use default domain = yes
workgroup = nase_skupina

winbind trusted domains only = yes/no

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.