Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mail server  (Přečteno 19210 krát)

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Mail server
« Odpověď #50 kdy: 26 Března 2007, 14:23:25 »
Maska /28 je 255.255.255.240, lze na ni definovat 16 IPcek, z ceho jedno je adresa site, druhe broadcast, takze zbyva 14 IPcek pro PC - pokud mate stesti a DHCP vam prideli nejakou z tehle 14 adres, tak to fungovat bude, pokud ne, nebude. Takze byt vami opravdu bych tam dal /24 (jinak receno maska 255.255.255.0)
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

jeffik1

• Návštěvník
Mail server
« Odpověď #51 kdy: 27 Března 2007, 14:48:21 »
Moc vám děkuju. Už tomu rozumím :) Řešením taky může být, pokud je server ve stejné síti, nastavení parametru mynetworks_style = class.

jeffik1

• Návštěvník
Mail server
« Odpověď #52 kdy: 27 Března 2007, 15:52:16 »
Ve frontě zpráv se mi objevují záznamy tohoto typu:
Kód: [Vybrat]
GFGFHVGHFGHF    5050 Mon Mar 26 14:17:55 nejaka@adresa.czx
(temporary failure. Command output: /usr/bin/maildrop: Unable to create a dot-lock.)
                             fetchmail@localhost
Netušíte, co může být příčinou? Hledal jsem v googlu, ale nic kloudnýho jsem nenašel...

jeffik1

• Návštěvník
Mail server
« Odpověď #53 kdy: 28 Března 2007, 10:52:30 »
Stále jsem problém nevyřešil. Hláška tohoto typu se pravděpodobně objevuje při různých problémech, protože každý toto vyřešil jinak. Neporadil by mi někdo aspoň, kde najdu emaily, které jsou ve frontě? Abych si je mohl prohlédnout a zjistit pro koho nebo od koho jsou... Díky

Pavelp

• Host
Mail server
« Odpověď #54 kdy: 28 Března 2007, 12:08:50 »
/var/spool/postfix/.....
Obcas se kouknete po systemu, kdyz delate server.

#postqueue -p vypise maily ve fronte
postsuper -d ID smaze mail s id ID z fronty
postsuper -d ALL smaze ......

jeffik1

• Návštěvník
Mail server
« Odpověď #55 kdy: 02 Dubna 2007, 17:50:22 »
Dokázal by mi někdo osvětlit problematiku reverzních záznamů dns? Potřebuji vytvořit reverzní záznam pro mujserver.mojedomena.cz. Doménu mám samozřejmě zaregistrovanou. Požádal jsem mého poskytovatele (O2) o reverzní záznam mujserver.mojedomena.cz pro ip 88.xxx.xxx.xxx. Již před několika dny jsem dostal odpověď, že záznam byl proveden, ale já mám takový pocit, že ne - při "ping mujserver.mojedomena.cz" se nedočkám odezvy. Rovněž "dig mujserver.mojedomena.cz" mi pouze vypíše informace o správci domény. Dělám někde chybu? Nebo musím ještě provést nějaké změny v zónovém souboru domény?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.