Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Na novém PC mi nejde LAN a zvuk [vyřešeno]  (Přečteno 3890 krát)

Marcel 'Maky' Šuška

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
Na novém PC mi nejde LAN a zvuk [vyřešeno]
« kdy: 10 Října 2006, 20:59:52 »
Na novém PC AMD Athon 64 3000+, deska ASUS M2N, zvukovka a Lan integrovaná, HDD 160 GB Sata, mi po instalaci Ubuntu  6.6 nejde zvuk a připojení k netu. Když jsem si spustil Ubuntu k prohlížení, (než jsem spustil instalci) tak taky nešel zvuk a připojení k netu.
Na Xp mi to taky nešlo, ale z dodaného CD jsem nainstaloval ovladače a vše funguje. Na CD s ovladači je sice ovladač pro linux, ale jen pro zvuk Alsa a zabalen v tar gzip. Po Debian ani památky. Na www.asus.com jsem hledal nějaké ovladače, ale balíček Debian pro zvuk a lan jsem nenašel. Mrzí mne, že mi Ubuntu nefunguje, jak má.
Můžete mi poci, jak nainstaluji aspoň lan, zvuk pořeším, až budu mít net v Ubuntu.

Maky
« Poslední změna: 14 Října 2007, 13:52:50 od Marcel "Maky" Šuška »

vadimo

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 891
    • Linux Tips & How to
Na novém PC mi nejde Lan a zvuk
« Odpověď #1 kdy: 11 Října 2006, 08:23:23 »
Rozbal ten tar.gzip, mal by byť v ňom návod ako nainštalovať tento ovládač. Aký je to presne typ zvukovky a sieťovky?
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Marcel 'Maky' Šuška

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
Na novém PC mi nejde Lan a zvuk
« Odpověď #2 kdy: 11 Října 2006, 13:06:45 »
Zvuk:S/PDIF digital sound ready
Lan: gigabit Lan solution

Zde je link na základní desku, pokud to pomůže: http://cz.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=101&l3=0&model=1340&modelmenu=1

Na ten tar.gzip se podívám, až budu doma.

Marcel 'Maky' Šuška

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
Na novém PC mi nejde Lan a zvuk
« Odpověď #3 kdy: 14 Října 2006, 20:44:35 »
Díval jsem se v XP na síťové adaptéry a našel jsem toto: 1394 net adapter, NVIDIA nforce NETWORKING CONTROLER
Udělal jsem výpis lspci:
marcel@marcel-desktop:~$ lspci
0000:00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation: Unknown device 03ea (rev a1)
0000:00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation: Unknown device 03e0 (rev a2)
0000:00:01.1 SMBus: nVidia Corporation: Unknown device 03eb (rev a2)
0000:00:01.2 RAM memory: nVidia Corporation: Unknown device 03f5 (rev a2)
0000:00:01.3 Co-processor: nVidia Corporation: Unknown device 03f4 (rev a2)
0000:00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation: Unknown device 03f1 (rev a2)
0000:00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation: Unknown device 03f2 (rev a2)
0000:00:04.0 PCI bridge: nVidia Corporation: Unknown device 03f3 (rev a1)
0000:00:05.0 0403: nVidia Corporation: Unknown device 03f0 (rev a2)
0000:00:06.0 IDE interface: nVidia Corporation: Unknown device 03ec (rev a2)
0000:00:07.0 Bridge: nVidia Corporation: Unknown device 03ef (rev a2)
0000:00:08.0 IDE interface: nVidia Corporation: Unknown device 03f6 (rev a2)
0000:00:08.1 IDE interface: nVidia Corporation: Unknown device 03f6 (rev a2)
0000:00:09.0 PCI bridge: nVidia Corporation: Unknown device 03e8 (rev a2)
0000:00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation: Unknown device 03e9 (rev a2)
0000:00:0c.0 PCI bridge: nVidia Corporation: Unknown device 03e9 (rev a2)
0000:00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
0000:00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
0000:00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
0000:00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
0000:01:08.0 FireWire (IEEE 1394): Agere Systems FW323 (rev 04)
0000:02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation: Unknown device 0393 (rev a1)
marcel@marcel-desktop:~$

Snad to pomůže k vyřešení problémů

Marcel 'Maky' Šuška

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
Na novém PC mi nejde Lan a zvuk
« Odpověď #4 kdy: 16 Října 2006, 14:48:51 »
Vyřeší můj problém Ubuntu 6.10? Chtěl bych ho testnout, kde bych ho stáhl?
Dík

kriloter

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 118
Na novém PC mi nejde Lan a zvuk
« Odpověď #5 kdy: 16 Října 2006, 22:11:27 »
to mas nejaku novu dosku?
zjavne ju ten linux nepozna podla toho vypisu ...
este mozno skus lshw co to napise ...
btw,1394 to je firewire ...
edgy by to poriesit mohol,ale to si najskor najdi ci podporuje tvoj hw ... nove jadro,novy hw,ja verim,ze to pojde ...

Ich

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 5
Na novém PC mi nejde Lan a zvuk
« Odpověď #6 kdy: 08 Února 2007, 20:38:32 »
Měl bych ten samý problém na kubuntu 6.10, též integrovaná nVidia nForce Networking controller.

TIGER

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 28
Na novém PC mi nejde Lan a zvuk
« Odpověď #7 kdy: 08 Února 2007, 20:53:41 »
Co je to za desku ???

Icek

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 76
Na novém PC mi nejde Lan a zvuk
« Odpověď #8 kdy: 11 Února 2007, 15:04:25 »
Ja mam taky tuhle desku, sitovka mi nesla ani v Edgy elf, tak sem zkusil Feisty fawn, a sitovka jede, bohuzel zvuk porad nic... zkousel sem nainstalovat alsu 1.4 RC2 ale nejak se mi to nedari... je tu nekdo komu ta deska pod ubuntu slape??

p.dohny

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 327
Na novém PC mi nejde Lan a zvuk
« Odpověď #9 kdy: 11 Února 2007, 15:17:32 »
Citace: Maky
Vyřeší můj problém Ubuntu 6.10? Chtěl bych ho testnout, kde bych ho stáhl?
Dík
No tak zkuš to testnou z Life CD a uvidíš jeslti ti na 6.10tce pojede zvuk a LAN.
Ubuntu 20.10.
Nachystej mi uzenáče, na snídani jsem zpátky :)

Marcel 'Maky' Šuška

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
Re: Na novém PC mi nejde LAN a zvuk
« Odpověď #10 kdy: 14 Října 2007, 13:51:42 »
Zrušení integrované zvukové karty:
Zadej do terminálu:
gksudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist

– otevře se blacklist a na konec blacklist vložit:
snd_hda_intel         
snd_hda_codec

tím se integrovaná zvukovka vypne a pojede jen ta vložená. Zavřít blacklist, restartovat počítač.
« Poslední změna: 16 Října 2007, 02:01:42 od Anna Taliánová »

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.