Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: A6KM - Vnitřní chyba: failed to initialized HAL!  (Přečteno 4373 krát)

shorny

• Návštěvník
A6KM - Vnitřní chyba: failed to initialized HAL!
« kdy: 29 Října 2006, 00:52:26 »
Zdravim vsechny co presli na EDGY mno ja uz od jeji bety jsem ho testoval ale tato hlaska byla na taliri uz od te bety. Cekal jsem na office vydani ale nic nezmizel. Nevim prikladam obrazek a budu vdecny za kazdou radu. Zas takova lama nejse :) staci mne nakopnout a hop hop a letim :).. Takze jeste predem dik za kazdou radu.

Jeste cekam na DRIVER na moji kamerku na tomto NB A6KM :) a pak uz snad konecne prejdu komletne na UBUNTU :) mozna jeste ne kvuli ZONERU a podpore CANUNU 30D :) ale uvidime

« Poslední změna: 22 Dubna 2008, 16:00:37 od Anna Taliánová »

Winky

• Návštěvník
A6KM - Vnitřní chyba - failed to initialized HAL! (přesunuto)
« Odpověď #1 kdy: 23 Listopadu 2006, 11:20:14 »
Jsme na tom stejně, já mám též A6KM, též mám EDGY a taky mi to vyhazuje tu vnitřní chybu "failed to initialize HAL". Zatím jsem s tím nepohnul. Když zagoogluješ, najdeš kupu stránek s tímhle problémem, bohužel jsou všechny v angličtině a dost nepřehledné, jinak je tam dost hodně návodů na řešení, ale každý je jiný a každý říká, že chyba je jinde. Připadá mi to trochu jako Tipsport! No, možná se problém vyřeší nainstalováním nové verze 7.04. Pod starším ubuntu než je EDGY mi to tu chybu nevyhazovalo.
« Poslední změna: 22 Dubna 2008, 16:00:58 od Anna Taliánová »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 23 Listopadu 2006, 14:02:24 »
Toto vlákno se týká problému s Ubuntu 6.10 Edgy Eft -  nepatří tedy do diskuse o vývoji Feisty Fawn a bude přesunuto do tématu "Obecná podpora".

Winky

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 24 Listopadu 2006, 23:09:17 »
Tak jsem té 6.10 EDGY zbavil, systém pořád vyhazoval chybu s tím HAL. Později nešel vypnot, přesně řečeno se vyplo vše kromě obrazovky, na ní zůstala pořád pracovní plocha. Taky asi 2 x nenajel, a pak zas jo. Tak jsem přešel zpátky na 6.06 pro amd64 a supr. s ničím není problém. Vše běží jak má. Je to zkrátka odladěná starší verze, já jsem s ní 100pro spokojený.  :)

lukyn01

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 25 Listopadu 2006, 00:20:07 »
Když zapátráš na fóru zjistíš,že jsem tady řešil s HALem to samé..Bohužel bez výsledku..
Jedu na Ubuntu 9.04

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz

LS

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 08 Prosince 2006, 00:04:43 »
tady je zajimave vysvetleni co to zpusobuje

shorny

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 08 Prosince 2006, 00:15:06 »
He to je zajmave tolik odpovedi :) a az ted mi prislo na mail ze nekdo odpovedel asi po 4 odpovedich hehe zajmave :).... mno koukam ze jste to kazdy resil jinak... ja jsem hned po tomhle prispevku patral a nasel primo na BUGach tuto chybu mno a asi jedine reseni je tam dat jine jadro ... takze ja si ted jedu na edgy 2.6.18.1 jadrem .... a frci nadherne jak namidlenej blesk :) .... jinak rozchodil jste uz nekdo kameru ? Ja teda vubec jinak tady je link na vyvoj driver kdyby jste nevedeli (http://syntekdriver.sourceforge.net/index.php?mode=news).

vojtech.t: dik ze jsi to presunul ale kdyz jsem to psal byla jeste beta

lukas.svoboda: mno hezke vysvetleni ale podle mne stejne vsechny navody akora udelaj to ze neviskoci okno. Ale ono nejde vice veci signalizace dobijeni(myslim ze to je gnome_power to blbne)... proste podle mne to je JADREM .... takze pokud si date nove jadro mate vse vyreseno.

dik vsem za odpovedi

LS

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 08 Prosince 2006, 00:42:03 »
Momentalne mi to dela na Edgym s nejnovejsim jadrem pokud mam na pocitaci povolene automaticke prihlaseni do gnome a pripojenou usb mys. Pokud vymenim USB mys za PS/2 nebo pokud zakazu automaticke prihlaseni, je vse OK.
« Poslední změna: 22 Dubna 2008, 16:02:06 od Anna Taliánová »

shorny

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 08 Prosince 2006, 01:13:23 »
Mne to s jadrem 2.6.18.1 nedela. Frci to jak namydleny. Jinak na bios kvuli mysi pouzivam DSDT... a jede vse OK :)

clever_fox

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 27 Března 2007, 13:24:09 »
ve Feisty uz to slape bez problemu
« Poslední změna: 22 Dubna 2008, 16:02:22 od Anna Taliánová »
Asus A6Km, Ubuntu 8.10, 32bit

iMike

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 27 Března 2007, 14:15:46 »
Mě to dělá nevím proč jenom když se přihlásím jako root tak to hodí tu chybu s HAL, když se přihlásim jako obyč user tak všechno najede naprosto v pohodě (mam taky auto přihlášení a usb myšáka)

LS

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 27 Března 2007, 16:17:13 »
Tim se vam system snazi rict, je prihlasovat se jako root do grafickeho prostredi je hloupost.

shorny

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 27 Března 2007, 16:29:42 »
Mno ja jsem docasne kdyz to blblo v edgy presel na XP mno uvidime fiesty ale zatim se mi to na NB davat nechce potrebuju aby mne frcelo dost veci ktery pod Linux nepustim :(.... Uvidime casem

iMike

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 27 Března 2007, 17:14:22 »
No já nechtěl, ale jeden grafickej program co se spouštěl nějak z webu přes Javu sem netušil jak spustit přes sudo s obyč. uživatelem :)
« Poslední změna: 22 Dubna 2008, 16:03:25 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.