Jako Ubuntu 12.04 LTS jsem si představoval i Ubuntu 16.04 LTS jenže všechno je jinak!
Dal jsem disk s tím zachráněným 12.04 LTS do Boxu a mám ho teď jako USB. Jde to bootovat i když je to poněkud pomalejší. Mám tam spousty KiCADových projektů, fotek a jiných dokumentů..
Ubuntu 12.04 LTS bylo prima v tom že dávalo totiž možnost volby prostředí. Ledasco se dalo dát do panelu, Správce aktualizací mě upozornil že jsou připravené aktualizace toho a toho, a když jsem to odfajfkoval a spustil, mnou vybrané aktualizace se do počítače stáhly a nainstalovaly. Převážně to byly malé objemy dat, řádu desítek kB. Jen vyjímečně třebas 50 MB. Toho se mi ve Windows 10 zatím nepodařilo dosáhnout, aby to upgreadovalo to co chci a kdy chci, o objemech dat ani nemluvě.
Už z dávného minula vím (Ubuntu 8.04) že každá instalace byla o něčem jiném. Slovy mého šéfa: Situace na bojišti se měnila každou půlhodinu. Zjednodušeně řečeno, jednou byla klikátka vpravo, potom zase vlevo. Jednou byla okna hranatá, pak zase kulatá. Připadalo mi to tak, že upgready jsou každého půl roku (hodně často) a oni nevědí co tam vlastně dát aby to vypadalo nově, tak to udělali kulaté nebo vlevo, nebo zase vpravo.
Myslel jsem si, že počínaje distribucí 12.04 LTS se to už konečně trochu ustálí. Bohužel ne. Je to takové na mě moc ŠKATULATA HEJBEJTE SE!
Dotaz:
Pokud budu muset stahovat a instalovat zase spousty doplňků, abych se dopracoval na tu level Gnome cllasic tak si nainstaluju raději nějaké to Lubuntu nebo co jsi to psal přímo a znova, z jedny vody na čisto.