V notebooku jak už jsem napsal mám zatím pouze Windows 10 C:\ SYSTEM 150 GB D:\DATA 250GB a oddíl 300 GB unallocated.
(Nepsal jsem tu ani to, že se ty moje trampoty s instalací Windovs 10 poněkud zkomplikovaly a protáhly). Prodali mi totiž rozbalenej - nejspíš už načatej disk, kde pokaždé instalace Windows 10 probíhala jinak, byla jinak dlouhá { 2 - 5 hodin !!! } a pokud se nainstalovaly, chodily líně, dělaly nepochopitelné věci a zpravidla do 2 dnů se zhroutily úplně!
Byla to taková hloupá souhra náhod. Jeden nebootovatelný disk s Ubuntu 12.04 a koupený nový, leč vadný disk a obrovská ztráta času s ním.
Přitom jsem to stále přičítal tomu notebooku, že už na Windows 10 prostě nestačí, i když jsem mu dal poslední verzi BIOSu 1.28. Ale na konec se ukázalo že na vině byl HDD!!! , který nakonec zkolaboval úplně a který jsem reklamoval.
Naštěstí mi ho v Mironetu vyreklamovali (budiž jim za to čest a sláva) a dostal jsem HDD jinej novej - nerozbalenej. Na něm mi instalace Windows 10 trvala 45 minut !!! povedla se napoprvé, a byla maximálně logická, na rozdíl od těch instalací se starým HDD, které vyhazovaly různé mnohdy až nesmyslné hlášky, přitom pokaždé jiné, až jsem žasnul..
Od té doby chodí legálně koupené 64 bit Windows 10 naprosto bezproblémově a svižně i na notebooku Acer Aspire 3810T 7 let starým s BIOSem 1.28 !!!
Proč to píšu! Protože na tomhle novém HDD v notebooku mám teda spolehlivě chodící Windows 10 a oddíl 300 GB unallocated. Nabízí se teda velké pokušení, dát tam i to poslední vydání Ubuntu 16.04. Když je teda USB disk tak pomalý...!
Ale jestli to nevyjde (jako že to nevyšlo úplně na začátku), vyrvu si všechny vlasy nebo mě z toho už raní mrtvička. ( I když na začátku - jak píšu to bylo jen znefunkčnění Ubuntu které jsem dnes s pomocí juwa, po dlouhých peripetiích s boot repair disk a pomocí Boží nastartoval.
Co to udělá když tam nainstaluju do toho prostoru unallocated 300GB nové Ubuntu?
Zamezí to zas nějak bootování Windows 10 které tam jsou?
(Celkem dobře vládnu GPartedem).
Budu muset zase něco opravovat z terminálu? Aby Windows 10 bootovaly?
Instalovat na ten oživený disk (s Ubuntu 12.04) Windows 10 nechci. Má jen 320 GB na dnešek nic moc.