Ahoj,
hledala jsem odpověď na můj problém ve starých příspěvcích, ale nenašla, na anglických fórech bylo řešení komplikované a neodpovídalo mému problému. Jsem samouk, pokud je něco jasně vysvětleno, dokážu si pomoci.
Notebook chci využít jako druhý - , ne na práci, spíše na pouštění televize. Ovšem v Ubuntu 2.04 mi nejde spustit, ani při částečném povýšení systému, a když povýším systém z nabídky na 14.04, nefunguje mi touchpad ani klávesnice, takže ani práce v terminálu není možná. Zkoušela jsem kombinaci různých kláves, otevřela jsem nějaké nabídky, ale mohla jsem se pohybovat jen v nich, ani esc nebo tabulátor nefungoval.
Zkoušela jsem nainstalovat novější verze přes DVD a USB, ale nenabíhá instalace při startu. Stáhla jsem VLC media player, ale televize mi sledovat taky nešla (Starnet Internet TV tuto možnost nabízí). Zkoušela jsem nainstalovat i jednodušší devuan, ale ani tak instalace nezačala.
Momentálně mám částečně povýšený Ubuntu 12.04 LTS.
Jsem samouk, poprvé jsem měla notebook s Windowsy, ale byly s tím jen problémy, už mám třetí s Ubuntu, dvakrát jsem si je instalovala sama , vyhovuje mi. Je mi jasné, že notebook je starý, ale funguje a chtěla bych jej využít.
Pokud existuje nějaká možnost, abych to zvládla vyřešit sama, budu ráda.
Díky