Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: True Crypt  (Přečteno 10221 krát)

Kingskid

• Host
True Crypt
« Odpověď #25 kdy: 21 Března 2006, 20:01:25 »
V čem spočívá kompilace? Je to něco podobného jako editace Grubu či fstab? Jsem sice začátečník, ale rád bych proniknul do tajů správy svého Ubuntu. Zdrojáky Truecryptu se samozřejmě dají stáhnout, ale obsahují několik souborů. Jakým způsobem bych mohl Truecrypt zkompilovat pro novější verzi kernelu?
Nejlepší by bylo kdybych mohl někomu koukat přes rameno, jak se co dělá.

Ondřej Surý

• Host
True Crypt
« Odpověď #26 kdy: 21 Března 2006, 21:43:24 »
Problem je v tom, ze to co radite je v podstate rada nainstalovat si jadro, ktere ma zname bezpecnostni problemy...  mnohem lepsi by bylo pozadat autora true cryptu, aby aktualizoval balicek...

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
True Crypt
« Odpověď #27 kdy: 21 Března 2006, 22:37:33 »
No kompilace - v podstatě jsou dvě rozdílné (alespoň z uživatelského hlediska):
kompilace programu: stáhnout, rozbalit (tar xvf program.tgz či .tbz), vejít do té nově vzniklé složky (cd program), pak ./configure, to napoprvý vždycky hubuje, že chybí kde co, tak to se musí doinstalovat, pak make && make install (make je třeba také doinstalovat: sudo apt-get install make)
kompilace jádra: stáhnou se zdrojáky buď (raději) přes synaptic či z www.kernel.org (ale ubuntí jádro je upravené, proto jej doporučuji), rozbalí se, vejde se tam, dá se make menuconfig a pak se to tam naťuká, co přesně chceš, a pak zase make && make install...Kompilace jádra není těžká, jako taková, ale díky initrdu to je už poněkud horší...sám si s ním moc dobře nevím rady, ale taky jsem to moc nezkoumal...J
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

Ondřej Surý

• Host
True Crypt
« Odpověď #28 kdy: 22 Března 2006, 16:17:41 »
Pro kompilaci jaderných modulů v ubuntu je balíček linux-headers-{368,686,k7}

MM

• Návštěvník
True Crypt
« Odpověď #29 kdy: 21 Května 2007, 00:50:39 »
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, kde najdu namountovaný truecryptový disk? Vytvořil jsem si adresář tc, resp. /home/home/tc/, přimountoval disk, ale tento adresář se mi hlásí jako uzamknutý :-/ a nemohu do něj vstoupit.

Používám aktuální verzi Ubuntu Feisty Fawn, ale truecryptový disk je původně vytvářený ve woknech a je NTFS.

Díky

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
True Crypt
« Odpověď #30 kdy: 23 Května 2007, 09:33:32 »
Návod na instalaci TrueCryptu ze zdrojových kódů je tady http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=9485.
Kubuntu forever :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.