Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: stejné programy do MythTV analogová i digitální kartu [Vyřešeno]  (Přečteno 2942 krát)

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
Zdravim,

mám Feistyho AMD64 s dvěma TV kartami (Technisat AirStar2 a Hercules Smart TV), na něm běží mythtv 0.20 (backend i frontend).

Technisat chytá DVB multiplex v Brně a Hercules (prastará analogová karta) kabelovku UPC.

Programy se částečně překrývají (čt1,2,nova, etc), částečně nikoli.

Technisat si tahá TV programy z EIT, pro Hercules je stahuju přes TVxb ve wine - potud žádný problém, obojí je v pořádku.

Nicméně, chtěl bych docílit toho, aby stanice, které se u obou karet překrývají (čt1,2,4,24, nova) byly uvedeny v programovém průvodci jen jednou a měly totožný program (v údajích z EIT a TVxb jsou rozdíly - číslování, názvy epizod seriálů, čeština a cestina, což vede k trochu komplikovanému nastavení automatického vyhledávání epizod a nahrávání tak aby postihlo všechny možné varianty názvu) a se stejnými údaji (tedy abych měl jen jednu ČT 1, jako kanál 1, ne jednou z dvb jako CT1 - 1 a jednou z UPC jako CT1 - 51).

Pokusil jsem se toho docílit tak, že jsem kanálům z DVB přidělil stejné XMLTV ID a "volací značku" jako mají příslušné kanály z UPC [když tyto údaje odpovídají údajům souboru xmltv.xml, který vygeneruje TVxb] avšak to vedlo k tomu, že programový průvodce začal místo pořadů na DVB uvádět pouze údaj "neznámý" (tytéž stanice s těmitéž XMLTV ID a "volacími značkami" z analogové karty však obsah TV programu měly a zobrazovaly jak v programovém průvodci, tak v OSD menu při sledování TV). Zkoušel jsem i různá nastavení stahování/nestahování údajů EIT, mythfilldatabase --manual, apod., avšak výsledek je stále stejný.

Takže, tušíte někdo, jak přesvědčit MythTV, že některé kanály z různých zdrojů (DVB a analog tv) mohou být totožné?

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
stejné programy do MythTV analogová i digitální kartu [Vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 25 Června 2007, 17:37:00 »
Tak nakonec sem to našel na wiki.mythtv.org - a je to docela jednoduché, stačí spustit (eventuelně vložit do skriptu) mythfilldatabase pro každou kartu zvlášť, tedy:

mythfilldatabase --file 1 -1 /home/mythtv/TVxb/xml/xmltv.xml
mythfilldatabase --file 2 -1 /home/mythtv/TVxb/xml/xmltv.xml

a to je celé :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.