Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Lenovo IdeaPad S145-15AST  (Přečteno 2412 krát)

Tomass

• Aktivní člen
  • *
Lenovo IdeaPad S145-15AST
« kdy: 18 Května 2020, 20:46:42 »
Zdravím, jen rychlý dotaz, lze na tomto stroji bez problému provozovat Ubuntu? Bližší specifikace například zde:

www.czc.cz/lenovo-ideapad-s145-15ast-seda_7/279239/produkt

Díky

juwa2

• Závislák
Re:Lenovo IdeaPad S145-15AST
« Odpověď #1 kdy: 18 Května 2020, 21:03:39 »
Zdravím, jen rychlý dotaz, lze na tomto stroji bez problému provozovat Ubuntu? Bližší specifikace například zde:

www.czc.cz/lenovo-ideapad-s145-15ast-seda_7/279239/produkt

Díky

Nejlíp uděláš když to zkrátka (v live režimu) vyzkoušíš. A pokud ti snad jde o koupi, vždy je tu možnost vrácení v rámci 14 dní....

Ventero

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 19 Května 2020, 12:01:28 »
Jestli mohu doporučit vyhni se Lenovo a zvaž jinou značku. A těmto laciným modelům třídy IdeaPad tuplem - to jsou nejreklamovanější NTB vůbec. Akorát u Acer musíš počítat s o něco složitější instalací Linuxu.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #3 kdy: 19 Května 2020, 13:00:56 »
Osobne mam s Lenovo laptopmi naopak velmi dobru skusenost a prave Acer by som z fleku vyhadzoval z 5. poschodia. To je vsak vzorka < 100, takze nulova vypovedna hodnota. Kazdopadne vyssia trieda Lenovo laptopov, ThinkPady su legendarne kvalitou i podporou Linuxu (mam ich niekolko a o ich skvelej povesti staci pozriet linuxove fora). Len sa treba vyhnut Thinkpadom triedy E, ktore su v podstate lacne IdeaPady s lepsou klavesnicou a Thinkpad dizajnom.
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

Abby

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 19 Května 2020, 15:20:31 »
Taky mám s Lenovo, konkrétně ThinkPady, jen ty nejlepší zkušenosti, skvělé mechanické zpracování, skvělá spolehlivost, skvělá kvalita. Ale pravdou je, že spíše se staršími, proto jsem si také koupila ten X220 který řeším "vedle" a jsem s ním dokonale spokojená. Mnohem lepší než různé Dell a HP, o Aceru nemluvě (měla jsem jeden pěkný a ne moc levný Acer a byla jsem ráda, že jsem ho mohla vrátit, první reklamace byl drnčící ventilátor, vyměnili za nový obratem, řešila jsem to hned asi hodinu po vybalení, pak se během půl roku objevily ještě další problémy a šel zpátky). Řekla bych že z trojky HP, Dell, Lenovo je Lenovo asi nejlepší i když kvalita se od dob IBM snížila. Ještě jsem měla Asus, s tříletou zárukou a ten taky tu záruku nevydržel, tam naštěstí vždycky proběhla reklamace velice rychle a nakonec také vrátili peníze. Ale to je moje osobní zkušenost takže také vypovídací hodnota nula.

Tomass

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 19 Května 2020, 17:39:03 »
Bezva díky za reakce. Prosim admina o zamknutí tématu.

Ventero

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 19 Května 2020, 18:48:50 »
ThinkPad byvavaly jeden cas jedny z nejlepsich ntb, ale kdeze davne snehy jsou - uz to dlouho neni pravda. Lenovo se dostalo tam, kde Acer zacinal (drive bych ho take nechtel), dnes bych ho volil mnohem radsi. A tady je jeste rec o IdeaPad z nejlevnejsich rad ...
Kup si radsi kolem 6ti hadru repas Dell Latitude nebo HP EliteBook s i5-4xxx nebo AMD A12. Dosahnes daleko lepsiho vykonu, spolehlivy provoz Ubuntu a i po letech provozu vetsi jistotu, ze bude v cajku dyl, nez to LeHovno z tyhle modelovy rady ...
Aneb, jak se rika, vzit rozum do hrsti ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.