Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zlepšení výdrže baterie Lenovo ThinkPad X220  (Přečteno 22493 krát)

Abby

• Závislák
Zlepšení výdrže baterie Lenovo ThinkPad X220
« kdy: 18 Června 2020, 22:28:02 »
Ve Windows mi vydrží baterie při běžné činnosti (web, wifi on, na webu různé stránky včetně youtube, běžící e-mailový klient, office a psaní, jas displeje stažený na minimum) 4 hodiny (uznávám, baterie má 9 let a je dost opotřebená, chystám se koupit novou). Jenže v Linuxu mi vydrží při stejných činnostech o hodinu méně. Dá se to nějak optimalizovat? Ve Windows jsem nic nenastavovala, je to tak výchozí, Linux je také ve výchozím nastavení. Díky.
Dolehla na mě bída. Piju stará vína, jím plesnivé sýry a jezdím v autě bez střechy.

JirkaZ

• Moderátor
  • Závislák
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
« Poslední změna: 18 Června 2020, 23:04:28 od JirkaZ »

Ventero

• Závislák
Re:Zlepšení výdrže baterie Lenovo ThinkPad X220
« Odpověď #2 kdy: 19 Června 2020, 08:38:59 »
TLP skutecne byl ucinny uz jen po instalaci a spusteni, bez jakekoliv nasledne konfigurace. Na LM foru nekdo i delal mereni v nekolika linuxech na nekolika ntb a rozdil tam byl. Zakladni infov cestine zde a pak uz na strankach vyvojare ci jinde:
https://www.linux-mint-czech.cz/2015/09/tlp-pokrocila-sprava-napajeni-pro-notebooky-v-linux-mintu/
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Abby

• Závislák
Re:Zlepšení výdrže baterie Lenovo ThinkPad X220
« Odpověď #3 kdy: 19 Června 2020, 13:00:53 »
Nainstalovala a spustila jsem TLP a nic se nezměnilo, výdrž stále o hodinu menší než ve Windows. A stále mi to tvrdilo, že mi chybí nějaké dva moduly, které jsem nainstalovala a i po restartu to chybělo. Návod nefungoval, našla jsem jiný, v podstatě protichůdný a taky nefungoval.

A taky nešel nastavit práh nabíjení i když by to mělo jít.
Dolehla na mě bída. Piju stará vína, jím plesnivé sýry a jezdím v autě bez střechy.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.