Jasně, chápu. Nebylo by lepší to převzorkovat? Co ten soundkonverter jak jsem psala?
Používám m4a už minimálně 15 let, není to žádná novinka, akorát teda dnešní kodek je o poznání kvalitnější než byl v době kdy vyšel. A kdo tvrdí něco o utrácení za nejmodernější hračky? Mám telefon z roku 2016 (a přesto je lepší než vlajkoví Androidi z roku 2020, jediné v čem byla lepší moje Xperia 5 byl display, jinak ve všem zaostával oproti čtyři roky starému iPhonu 7. A na Android 10 jsem čekala tři měsíce než ho konečně vydali, na iPhonu mám aktuálně iOS 14 beta 1 a funguje lépe než Android 10 final), notebook 2017 (obyčejný MacBook Air, žádný drahý Pro), hodinky z roku 2017 (a jsou mnohem lepší než Samšunt 2019 a 2020 nebo Garmin 2020). Nemusím mít nutně to nejmodernější a nejvýkonnější, ale musím mít kvalitu. Když si mám zvolit, jestli si koupím např. Samšunt Watch Active 2 (konec roku 2019) za 6.000 CZK nebo Apple Watch 3 (konec roku 2017) za 5.790 CZK, tak zvolím Apple Watch, zvláště po zkušenostech, co mám se Samšunt Watch Active. A upřímně, čekám na září na Apple Watch 6 a také až bude konečně skladem iPhone SE 2020. Jak říkám, nepotřebuju to nejmodernější, vyžaduju kvalitu. Např. proto také jsem si do auta vybrala autorádio Kenwood, které navíc bylo hodně levné v porovnání se stejně vybavenou konkurencí (~2.500 CZK) a je to autorádio roku 2019. Není umění nakupovat draze, tam je kvalita očekávatelná (s výjimkou Samšuntu, u nich ani top modely nejsou kvalitní), je umění nakupovat kvalitu za rozumné peníze.
Co to vůbec je za přístroje? Mimochodem proč mi iPod Classic z roku 2007 přehraje to samé co zvládnou dnešní přehrávače? Proto, že nešetřím za každou cenu, ale koupím si vyváženou kvalitu za rozumnou cenu. Kdybych si tenkrát místo iPodu za cca 5.000 CZK koupila něco levnějšího, tak už to bude dávno ve smetí, takhle jsem jen vyměnila baterku a jede se dál. Akorát Air Pods Pro k němu nepřipojím, ale na propojení s reproduktorem a hraní na zahradě to stačí. A starý A/V receiver Pionner ho také dodnes umí i přes starý 40 pin konektor. Takže i já mám staré věci. Ale jak říkám, žádný levný šunt, ale ani předražený high end.