Na tom ale vůbec nezáleží. Kdybych potřebovala rozbustní výkonný server, tak si koupím třeba Threadripper, 256 GB RAM a nasadím na to Windows Server. I Time Machine se na tom dá rozběhnout a pořád je to jednodušší než rozběhnout linuxový server (měla jsem doma asi 8 let WHS2011, škoda že tohle Microsoft zařízl, byl to levný a spolehlivý serverový systém s jednou nevýhodou - vyžaduje normální počítač, takže to hlučí a žere, když mi tam umřela základní deska, tak jsem prostě pořídila NAS, poprvé bohužel šunt od Zyxelu, ale napodruhé se Synology jsem se trefila skvěle - narozdíl od libovolného Linuxu mi funguje i UPS a takové ty složité věci jako že se NAS vypne když dojde k výpadku proudu a když se proud obnoví tak se zase zapne, tohle jsem v Linuxu nikdy nerozeběhla a to ani s "podporovaným" APC, navíc já mám pro NAS Eaton, s tím vůbec není v Linuxu šance. A mít NAS bez UPS je obrovský hazard a navíc Synology vydrží z baterky přes 50 minut, který PC to s UPS 500 VA/300 W zvládne?). Jenže já nic takového nepotřebuju. Fakt je ten, že výkon NASu mi stačí, spotřeba je skvělá, rychlost je skvělá (škoda jen, že nemá alespoň 2x 2.5 Gbps, ale bonding narozdíl od Linuxu funguje a 2 Gbps zatím stačí, nevypadá to, že by se v brzké době rozšířila rychlejší LAN), je to uzavřené řešení, takže do toho nemůže rejpat každý ******* a díky tomu je to spolehlivé a funkční a nemusím kvůli tomu studovat milion protichůdných a často zastaralých manuálů.
Pochopil jsi to špatně. Při provozu přes VPN je samozřejmě NAS dostupný, nejen ve vlastní síti ale i z venku, akorát z venku to není tak jednoduché, někdy to přes diskstation.me jede a někdy ne, podle Synology je to prý normální, tak to neřeším a snažím se vymyslet jak připojit přes VPN samotný torrent.
Netuším na jakém kernelu jede a je mi to upřímně i jedno, k čemu by mi ta znalost vůbec byla? Pro mě je důležitá funkčnost, spolehlivost, jednoduchost a aktualizace od výrobce a tohle všechno tu je. Co je RPi?
Mimochodem co se týče IPS, ať si loguje, torrent provoz samotný šifrovaný je včetně komunikace s trackerem, takže ISP sice vidí, že proběhne komunikace, ale už neví co v tom je, mě jde v tomhle případě o změnu IP na což stačí klidně i SOCKS5, není nutné to šifrovat dvakrát. A jestli se domníváš, že na vyšší rychlostí by Synology přestal stíhat, je to možné, nemám to jak ověřit, nicméně pokud by platil apřímá úměra, tak pokud je na 150 Mbps vytížení 10%, na 300 Mbps by to bylo 20% a na 100% vytížení bych potřebovala cca 1.500 Mbps, aby procesor jel na 100% a téhle rychlosti se nejspíš nikdo z nás nedožije, myslím to tak, že to bude stejně běžná rychlost jako je dnes řekněme 30 Mbps. A v době, kdy tahle rychlost bude běžná už můj Synology dávno nebude fungovat a 4 TB disky budou něco jako jsou dnes diskety, takže to fakt nepotřebuju řešit.
Víš tedy jak s tím torrentem nebo ne? Nebo někdo jiný by nevěděl jak s tím torrentem? Transmission, Deluge nebo přinejhorším i Download Station.