jmp: přesně tak. NAS má sloužit jen jako disk pro silný PC. Funguje mi s tím Raspberry, rozběhla jsem takhle Windows 10 a MacBook Air s malým SSD to používá jako datové úložiště, prostě druhý disk na data, která jsou potřeba doma, nevidím důvod, proč by nemohl jít Linux, ale ani Arch Wiki není bez chyby (i když je skvěle zpracovaná a většinou mi pomůže) a druhý příkaz dává chybu, kterou nedokážu vyřešit.
shox: možná funguje obdobně, ale není to to, co řeším. Navíc jak můžu na NAS nainstalovat LTSP? Synology umí hodně, ale všemocné to není. Nicméně skvěle umí iSCSI a funguje to bez problémů na dvou systémech, proč by to nešlo i se standardním PC a standardním Linuxem? Tedy pokud možno Manjaro, ale klidně beru i Neon nebo Kubuntu, tak bych holt měla starý software a některý bych neměla vůbec (aneb AUR je skvělá věc).
Mimochodem, můžeme se dohadovat donekonečna, co vzniklo dříve a co je standard, ale faktem prostě je, že chci rozběhnout iSCSI a opravdu nechci ani zkoušet něco jiného i když by to třeba bylo možné. Synology umí iSCSI, mě funguje na jednom PC, jednom Macu a jednom Raspberry iSCSI a chci takhle i Linux, musí to fungovat a nemůže to být nic extra těžkého, jinak by to nikdo nepoužíval.
https://en.wikipedia.org/wiki/ISCSI