Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Bombardujte KB  (Přečteno 6040 krát)

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
Bombardujte KB
« kdy: 26 Března 2007, 09:58:16 »
Zdravím. Tak nevím přesně kolik lidí zde má internetovou banku KB. Podle diskuzí na toto téma nejsem určitě sám. Sice provozuje KB banku v linuxu pod Konquerorem, ale je to stále těžší a hlavně po posledních změnách ze dne 26.3.07 (dnes).

Dnes jsem přišel na banku KB a hele. Upravený vzhled. Říkám si, no super. Že by již konečně byla i ta slibovaná změna na kterou jsem se ptal před třemi léty kdy jsem ještě na linuxu nedělal?  Teprve jsem se o něj zajímal a tak dotaz směřoval i kvůli tomu. Hlavní důvod byl sice prohlížeč :) ...od tí toby rok co rok je u mě na dotaz stejná odpověď.

To mě ale již docela naštvalo a tak po dnešním zjištění, že 3 roky příprav jim stále nepomohlo odblokovat nefunkčnost jejich banky i na jiných prohlížečích a systémech jsem jim teda napsal.

Citace
Dobrý den,

rád bych se na vás obrátil s malým dotazem kolem internetového bankovnictví KB. Před několika lety (3) jsem se Vás dotazoval na funkčnost KB pod alternativními prohlížeči (Mozilla Firefox, Opera, atd.) a s tím spojenou funkčnost KB pod operačním systémem Linux. Dostal jsem od Vás odpověď, že na této možnosti se údajně pracuje. Bohužel úplně stejnou odpověď jsem dostal i po roku a pak o rok později také. Odpovídáte již 3 roky formou "ctrl+c" a "ctrl+v" nebo přednastavené šablony. Dnes jsem si všiml, že internetové bankovnictví bylo nějakým způsobem předěláno či aktualizováno. Bohužel o nějaké funkčnosti pod jiným prohlížečem než je IE nebo pod jiným operačním systémem než je Windows není zase ani řeč.

Rád bych se vás zeptal na to, zda opravdu jen taháte své klienty za nos formou těchto několik let se opakující odpovědí a spoléháte, že budou čekat s tím, že na nich zase něco vyděláte, nebo opravdu s tím míníte zabývat? ...tato situace je neúnosná a vaše odpovědi, že do konce roku předložíte nový koncept řešení je až trapná. Začněte svým klientům předkládat přesné a hlavně pravdivé informace.

Bude tedy bankovnictví KB přístupné i firmám nebo soukr. osobám, které používají alternativní prohlížeče a operační systémy? Pokud ano tak prosím je nějaký reálný termín, nebo opět obdobné dotazy mohou k vám putovat dalších několik let? Jiné, tedy vaše konkurenční banky nemají s tímto problémy a již dávno zmíněnou podporu poskytují. Jak tomu bude u vás?

Děkuji vám za případnou "pravdivou a věcnou" odpověď.
Pokud někdo také máte KB a už vás ty jejich řeči pěkně štvou - bombardujte je dotazy!  Vím, že to bude je výkřik do tmy, ale i jiskra může způsobit požár ;)

EDIT - ODPOVĚĎ BANKY:
Citace
Vážený pane,

uvědomujeme si, že v současné době roste počet uživatelů jiných operačních systémů i jiných prohlížečů. KB samozřejmě vývoj na trhu průběžně monitoruje a vyhodnocuje. Jistě s námi budete souhlasit, že je nutné tento proces připravit tak, abychom zajistili 100% funkčnost a dostupnost našich služeb i po provedení potřebných úprav. Dle aktuálních informací se připravuje nová verze systému na přelom roku 2007/2008. Zatím nemáme k dispozici konkrétnější informaci, určitě ale budeme klienty informovat na našich webových stránkách, případně se můžete v průběhu roku informovat na této adrese nebo telefonním čísle 800 152 152.

Komerční banka Vám přeje příjemný den.
Martin Dytrych a Renata Štofaníková - útvar péče o zákazníky
Takže jako opět nic moc. Odpověď je konečně trošku upravená. Alespoň něco :) ...ale to se dalo čekat.
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Ubuntu/Mint, Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Bombardujte KB
« Odpověď #1 kdy: 26 Března 2007, 10:03:20 »
Já bych je poslal k vodě ať skrachujou :D Já mám e-banku a naprostá spokojenost. Navíc neplatím poplatky a vybírat můžu kde chci za 6,60kč ;)

PS: editovat schránku a vysypat dotazi umí každej...ale jestli se dočkáš funkčnosti, když čekáš už 3 roky?
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
Bombardujte KB
« Odpověď #2 kdy: 26 Března 2007, 17:54:50 »
Už mě to s KB přestalo bavit. Jen co bude trochu času navíc, zruším u nich účet a najdu si novou banku.
Promise her anything, but give her GNU.

Jony

• Stálý člen
  • **
Bombardujte KB
« Odpověď #3 kdy: 26 Března 2007, 18:13:14 »
Horší a "zkostnatělejší" banka u nás snad neexistuje... jsem pryč nějaký ten pátek a nelituji =)

Vojtin

• Host
Bombardujte KB
« Odpověď #4 kdy: 26 Března 2007, 19:29:02 »
neverim tomu, ze se budou zabejvat nejakym promilem uzivatelu, kteri nepouzivaj windows.

nojvirt

• Aktivní člen
  • *
Bombardujte KB
« Odpověď #5 kdy: 27 Března 2007, 12:36:53 »
zabyvat se tim nebudou - (jsem trochu z oboru)
doporucuji prechod k jine bance, moznosti je dost
ta trocha namahy a casu se vyplati
Ubuntu od 5.04...

"My howercraft is full of eels!!"

Jony

• Stálý člen
  • **
Bombardujte KB
« Odpověď #6 kdy: 27 Března 2007, 22:07:36 »
2 Vojtin Nejde jen o to procento *nix-ových userů, ale i o win usery alternativních prohlížečů a to jsou už trochu jiná procenta =) ... už i ČSOB pochopila =)

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
Bombardujte KB
« Odpověď #7 kdy: 27 Března 2007, 22:11:24 »
Česká spořitelna by měla mít jedničku ... nikdy jsems ní neměl problém. Jenom z PDA ale tam mi řekli že do pár měsíců by měli problém řešit.
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Bombardujte KB
« Odpověď #8 kdy: 27 Března 2007, 22:12:39 »
O KB se tady mluvilo několikrát - posílali jsme dotazy, ptali jsme se proč posílají všem jednotné odpovědi, nic nepomohlo -> pokud jen můžete jděte jinam, nebo se smiřte s tím, že žádné internetové bankovnictví nebude...

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
Bombardujte KB
« Odpověď #9 kdy: 27 Března 2007, 23:54:49 »
Přejděte k ČSOB, IB mi tam běží ve Firefoxu už asi dva roky a úplně v pohodě.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Jenda

• Stálý člen
  • **
    • http://launchpad.net/people/jenda
Bombardujte KB
« Odpověď #10 kdy: 27 Března 2007, 23:59:46 »
Můžu podpořit Českou spořitelnu - má oficiální podporu Firefoxu do verse 2.0
Navštivte nás na IRC: #ubuntu-cz @ irc.freenode.net
K mání trika a samolepky Ubuntu - případní zájemci nechť se mi ozvou.

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
Bombardujte KB
« Odpověď #11 kdy: 28 Března 2007, 10:06:39 »
Přechod k jiné bance je dnes bez problémů. Kdybych účet nepoužíval pro firemní účely (klienti jej již mají zažitý a navíc skoro polovina jich má KB), tak bych tak již dávno učinil. Bohužel účet držím pouze jen a jen kvůli tomuto. Tak to dopadá, když člověk přejde na Linux dávno po tom, co má vše už dávno zajeté. Jsem rád, že alespoň pod Konquerorem se to nějak dá ještě provozovat. Lepší než nic. Díky Konqueroru jsem se mohl zbavit i Widlí, které jeli jen pro tuto banku.
Mám i účet u ČS a jsem s ním maximálně spokojen. Vše bez problémů, ale ta KB mě fakt štve :( ...jen je pravdou, že to nemá smysl dále řešit.
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Ubuntu/Mint, Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

donny

• Závislák
Bombardujte KB
« Odpověď #12 kdy: 28 Března 2007, 17:34:46 »
Co se tyka Ceske sporitelny, tak v Opere 9 do 9.20 vcetne je podpora fantasticka (pouzivam IB pomerne casto a zatim jsem si nevsimnul niceho,co by nefungovalo). Skoda jen,ze neni podpora oficialni. Na strance s podporou prohlizecu maji pouze starou Operu 6 a 7, u nichz maji uvedenou omezenou funkcnost. Ovsem O 8 a 9 je ponekud jiny kaficko...
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.