Zdravím. Tak nevím přesně kolik lidí zde má internetovou banku KB. Podle diskuzí na toto téma nejsem určitě sám. Sice provozuje KB banku v linuxu pod Konquerorem, ale je to stále těžší a hlavně po posledních změnách ze dne 26.3.07 (dnes).
Dnes jsem přišel na banku KB a hele. Upravený vzhled. Říkám si, no super. Že by již konečně byla i ta slibovaná změna na kterou jsem se ptal před třemi léty kdy jsem ještě na linuxu nedělal? Teprve jsem se o něj zajímal a tak dotaz směřoval i kvůli tomu. Hlavní důvod byl sice prohlížeč

...od tí toby rok co rok je u mě na dotaz stejná odpověď.
To mě ale již docela naštvalo a tak po dnešním zjištění, že 3 roky příprav jim stále nepomohlo odblokovat nefunkčnost jejich banky i na jiných prohlížečích a systémech jsem jim teda napsal.
Dobrý den,
rád bych se na vás obrátil s malým dotazem kolem internetového bankovnictví KB. Před několika lety (3) jsem se Vás dotazoval na funkčnost KB pod alternativními prohlížeči (Mozilla Firefox, Opera, atd.) a s tím spojenou funkčnost KB pod operačním systémem Linux. Dostal jsem od Vás odpověď, že na této možnosti se údajně pracuje. Bohužel úplně stejnou odpověď jsem dostal i po roku a pak o rok později také. Odpovídáte již 3 roky formou "ctrl+c" a "ctrl+v" nebo přednastavené šablony. Dnes jsem si všiml, že internetové bankovnictví bylo nějakým způsobem předěláno či aktualizováno. Bohužel o nějaké funkčnosti pod jiným prohlížečem než je IE nebo pod jiným operačním systémem než je Windows není zase ani řeč.
Rád bych se vás zeptal na to, zda opravdu jen taháte své klienty za nos formou těchto několik let se opakující odpovědí a spoléháte, že budou čekat s tím, že na nich zase něco vyděláte, nebo opravdu s tím míníte zabývat? ...tato situace je neúnosná a vaše odpovědi, že do konce roku předložíte nový koncept řešení je až trapná. Začněte svým klientům předkládat přesné a hlavně pravdivé informace.
Bude tedy bankovnictví KB přístupné i firmám nebo soukr. osobám, které používají alternativní prohlížeče a operační systémy? Pokud ano tak prosím je nějaký reálný termín, nebo opět obdobné dotazy mohou k vám putovat dalších několik let? Jiné, tedy vaše konkurenční banky nemají s tímto problémy a již dávno zmíněnou podporu poskytují. Jak tomu bude u vás?
Děkuji vám za případnou "pravdivou a věcnou" odpověď.
Pokud někdo také máte KB a už vás ty jejich řeči pěkně štvou - bombardujte je dotazy! Vím, že to bude je výkřik do tmy, ale i jiskra může způsobit požár

EDIT - ODPOVĚĎ BANKY:
Vážený pane,
uvědomujeme si, že v současné době roste počet uživatelů jiných operačních systémů i jiných prohlížečů. KB samozřejmě vývoj na trhu průběžně monitoruje a vyhodnocuje. Jistě s námi budete souhlasit, že je nutné tento proces připravit tak, abychom zajistili 100% funkčnost a dostupnost našich služeb i po provedení potřebných úprav. Dle aktuálních informací se připravuje nová verze systému na přelom roku 2007/2008. Zatím nemáme k dispozici konkrétnější informaci, určitě ale budeme klienty informovat na našich webových stránkách, případně se můžete v průběhu roku informovat na této adrese nebo telefonním čísle 800 152 152.
Komerční banka Vám přeje příjemný den.
Martin Dytrych a Renata Štofaníková - útvar péče o zákazníky
Takže jako opět nic moc. Odpověď je konečně trošku upravená. Alespoň něco

...ale to se dalo čekat.