Ono to není jen o tom hesle, ale taky že potřebuju underscan, jinak se na sekundárním monitoru nezobrazí celý obraz, že chci aby Yakuake (rychle přístupný terminál přes F12) byl na primárním monitoru a aby se programy buď spouštěly tam, kam je umístím, nebo přinejhorším alespoň na primárním monitoru. A taky jsem zjistila, že podle KDE nemám dvě plochy vedle sebe, ale jednu širokou plochu (5643x2016), což je asi největší problém, já chci mít 3840x2160 + 1803xaninevímvlastněkolik (po underscanu). A toho se mi taky nedaří dosáhnout.
A to vlastně ani neřeším, že bych na každý monitor chtěla jinou velikost škálování, na primární 175% a na sekundární 125% a ono to Bůhvíproč nejde, pro všechny monitory jde nastavit jedna velikost škálování...
Řekněte mi, jsem tak moc náročná a vyžaduju nestandardní věci (které nicméně jinde fungují), nebo je prostě Linux v takovýchto věcech pozadu? Pár let zpátky jsem měla problém s 5.1 zvukem, že mi fungovalo jen stereo a 5.1 se mi nakonec podařilo zprovoznit jakousi podivnou obezličkou, už ani nevím jak vlastně a bylo mi na fóru Fedory řečeno, že to přece nikdo nepoužívá, tak proč vlastně chci 5.1 (připomíná mi to tu legendární hlášku, že 640 kB RAM stačí každému).