Je nějaká možnost rozběhnout v Linuxu Apple Magic Mouse a Magic Keyboard? Dlouho jsem hledala kvalitní plochou klávesnici s nízkým zdvihem, bezdrátovou, s klasickým rozložením a po vyzkoušení snad patnácti klávesnic jsem si i k PC s Windows koupila Apple Magic Keyboard, protože pro mě prostě lepší klávesnice není. Pro Windows jsem našla prográmek, který ji plnohodnotně zprovozní, hlavně chybějící klávesy delete, home, end, page up/down a nefunkční multimediální klávesy přes fn. Funguje skvěle a jsem maximálně spokojená. Jenže jsem zjistila, že vlastně stejný problém je i v Linuxu, že prostě potřebuju namapovat ty chybějící klávesy a nevím jak, podle googlu to asi nikdo neřešil (delete na fn+backspace, home na fn+left, end na fn+right atd.). Znáte způsob jak to udělat? Primárně pro KDE, pokud by to šlo přímo v něm, jinak spíš asi nějaký prográmek.
A to samé Magic Mouse. Pro Windows jsem si koupila Magic Utilities (tam jsem free řešení nenašla) a myška funguje stejně skvěle jako na Macu, ale v Linuxu mu funguje klasicky jen levé kliknutí a jinak nic (prostě multitouch myška bez fyzických tlačítek).
Díky za radu, doufám, že to půjde, protože kdyby ne, tak mám po Linuxu a to bych fakt nerada.