Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: "profesionali" z zive.cz (clanok)  (Přečteno 6642 krát)

Engi

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 243
    • Zobrazit profil
"profesionali" z zive.cz (clanok)
« kdy: 26 Březen 2007, 20:06:05 »
Prave som sa preklikal na stranku zive.cz a clanok o ze Nejen VIsta moze byt ultimate. A ked som to cital a potom to forum vo mne to len tak vrelo neviem preco sa ma to tak dotklo ale bolo by nacase aby im niekto napisal nech niesu tak jednostranny a nech nevychvaluju ten Vista tak do neba. Tak velky server a dost popularny (sam som nan ako windowsak chodi) tak mi nejde do hlavy ako takych zaujatych autorov moze zamestnavat. Ubuntu pro (myslene iba) pre nenarocne tak toto moze niekto iba kto otom nema ani sajnu povedat. Dufam ze len ja nezdielam takyto nazor na ten portal
« Poslední změna: 20 Říjen 2007, 00:03:31 od Anna Taliánová »
Intel Pentium 4 1700 Hz 640 DDR Nvidia GeForce FX 5200 128 RAM
OS: Kubuntu 6.10 + moje nesikovne ruky ktore ho casto d****u :D ... kazdy sa raz uci :D

nojvirt

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 286
    • Zobrazit profil
"profesionali" z zive.cz
« Odpověď #1 kdy: 27 Březen 2007, 12:29:48 »
Taky jsem tam chodil (prevazne do fora) a prispival... pak uz jen do linuxoveho fora a pak jsem zacal procitat zdejsi forum a uz cca 10 mesicu jsem na (l)zive.cz nevlezl
Ubuntu od 5.04...

"My howercraft is full of eels!!"

Michal Breškovec

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1185
  • skill :: aggressive-llama
    • Zobrazit profil
    • MojeID
"profesionali" z zive.cz
« Odpověď #2 kdy: 27 Březen 2007, 14:16:53 »
Engi: No jo, ale to je účel, živě je právě dost Windows pozitivní server, tam nezaujaté autory nehledej.
Kubuntu forever :-)

Engi

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 243
    • Zobrazit profil
"profesionali" z zive.cz
« Odpověď #3 kdy: 27 Březen 2007, 15:13:34 »
ale predsa aspon tak zaujaty nemusia byt
Intel Pentium 4 1700 Hz 640 DDR Nvidia GeForce FX 5200 128 RAM
OS: Kubuntu 6.10 + moje nesikovne ruky ktore ho casto d****u :D ... kazdy sa raz uci :D

Petr Odut

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 489
    • Zobrazit profil
\
« Odpověď #4 kdy: 27 Březen 2007, 15:50:03 »
No na živě jsou i dobré články o Linuxu, které píše Anička Bernáthová. Nicméně tuto recenzi napsal pan Vlastimil "HLÁSNÁ TROUBA MICROSOFTU" Waic a ten článek je skutečně perla, viz.:

Citace
Běžné svobodné linuxové distribuce až přehnaně lpějí na své čistotě a v žádném případě neobsahují žádný software, k němuž neexistuje svobodná licence. Důsledkem toho je, že v mnohých takových systémech si v jejich výchozí instalaci nepřehrajeme ani hudbu v obyčejném formátu MP3.
a to je jen první odstavec :|
« Poslední změna: 20 Říjen 2007, 00:00:05 od Anna Taliánová »

Engi

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 243
    • Zobrazit profil
"profesionali" z zive.cz
« Odpověď #5 kdy: 27 Březen 2007, 16:05:26 »
Mno aj toto ma tak nastvalo... ale dufam ze takych serverov bude uz len menej a menej :)
Intel Pentium 4 1700 Hz 640 DDR Nvidia GeForce FX 5200 128 RAM
OS: Kubuntu 6.10 + moje nesikovne ruky ktore ho casto d****u :D ... kazdy sa raz uci :D

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • *
  • Příspěvků: 9308
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
"profesionali" z zive.cz
« Odpověď #6 kdy: 27 Březen 2007, 16:34:00 »
xodut - na dvou z pěti nejrozšířenějších distribucích (Debian a Ubuntu) je to pravda...

filo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 454
    • Zobrazit profil
"profesionali" z zive.cz
« Odpověď #7 kdy: 27 Březen 2007, 17:03:27 »
jojo, xodut zřejmě přehlédl to zásadní slovíčko "výchozí" ;)
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

Petr Odut

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 489
    • Zobrazit profil
"profesionali" z zive.cz
« Odpověď #8 kdy: 27 Březen 2007, 17:11:57 »
Nejde o výchozí, jde o ten důvod, proč ty kodeky tam nejsou, a to není přehnané lpění na své čistotě. Ty kodeky tam prostě bez poplatků být nemůžou

filo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 454
    • Zobrazit profil
\
« Odpověď #9 kdy: 27 Březen 2007, 17:21:50 »
Citace: xodut
Nejde o výchozí, jde o ten důvod, proč ty kodeky tam nejsou, a to není přehnané lpění na své čistotě. Ty kodeky tam prostě bez poplatků být nemůžou
Říkej tomu jak chceš, ale pro drtivou většinu migrantů z Windows to tak prostě je. Já rozumím a akceptuji důvod, proč tam ty kodeky v defaultu nejsou, ale nedivím se názorům typu "když to tam jde dodat, tak proč to tam sakra není hned po instalaci ...". Pokud vím, tak snad Feisty už jde správným směrem: chybí ti na přehrání kodek ? A mám ho za tebe najít a doinstalovat ? Tomu říkám user-friendly přístup.
« Poslední změna: 20 Říjen 2007, 00:01:30 od Anna Taliánová »
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

Jenda

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Stálý člen
  • *
  • Příspěvků: 671
    • Zobrazit profil
    • http://launchpad.net/people/jenda
"profesionali" z zive.cz
« Odpověď #10 kdy: 27 Březen 2007, 17:27:57 »
Teda fuj, to se nedá číst. To je prostě vejšplecht.
Navštivte nás na IRC: #ubuntu-cz @ irc.freenode.net
K mání trika a samolepky Ubuntu - případní zájemci nechť se mi ozvou.

Petr Odut

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 489
    • Zobrazit profil
"profesionali" z zive.cz
« Odpověď #11 kdy: 27 Březen 2007, 17:42:19 »
2filo: máš recht, vypadá to nějak takto:

http://www.masuran.org/wp-content/uploads/2007/03/codecs.png

filo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 454
    • Zobrazit profil
"profesionali" z zive.cz
« Odpověď #12 kdy: 27 Březen 2007, 20:46:54 »
Citace: xodut
2filo: máš recht, vypadá to nějak takto:
http://www.masuran.org/wp-content/uploads/2007/03/codecs.png
Třikrát sláva, jestli to bude funkční, tak to bude mooooc dobrý počin ;)
PS: Ještě k tomu mému minulému příspěvku: Víš podle jakých kritérií jsem já před cca dvěma lety coby zatvrzelý winuser "testoval" live distribuce ?
1. icq klient musel načíst kontakty v češtině tak, jak byly zadány na ICQ serveru (tj. ne jen nicky)
2. musely se samy připojit FAT disky a to i pro zápis
3. musely jet mp3, DVD a divX
4. automaticky zprovozněný internet (dhcp)
Jak některý z těch bodů nefungoval, distro bylo označeno za nedodělek a CD putovalo do koše nebo k výmazu. Teď už se tomu směju, ale zároveň si nedělám si iluze, že je tomu u dnešních "přeběhlíků" jinak ;)
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

Jenda

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Stálý člen
  • *
  • Příspěvků: 671
    • Zobrazit profil
    • http://launchpad.net/people/jenda
"profesionali" z zive.cz
« Odpověď #13 kdy: 28 Březen 2007, 00:00:27 »
Mne to zatím funguje (ty kodeky)
Navštivte nás na IRC: #ubuntu-cz @ irc.freenode.net
K mání trika a samolepky Ubuntu - případní zájemci nechť se mi ozvou.

donny

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1861
    • Zobrazit profil
\
« Odpověď #14 kdy: 28 Březen 2007, 23:35:25 »
S kodekama jsem si taky uzil. Ukazoval jsem kamosovi LiveCD Kubuntu Edgy a kdyz jsem pustil Amarok, ze prehraju nejakou mp3, tak se me to zeptalo, ze jestli ma stahnout a nainstalovat kodeky pro empetrojky. Kodeky se stahly, nainstalovaly, ovsem po restartu amaroku ani na treti instalacni pokus to proste nic nezahralo. Kdyby ten kamos neznal Ubuntu ode mne, tak se mi "s linuxem" vysmeje. Na druhou stranu fotak, mobil i usb flash (a mimo jine internet) bezelo bez kliknuti, coz byl na WinXP nesplnitelny sen...
« Poslední změna: 20 Říjen 2007, 00:02:35 od Anna Taliánová »
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Jan Nekvasil

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 620
    • Zobrazit profil
"profesionali" z zive.cz
« Odpověď #15 kdy: 29 Březen 2007, 00:06:23 »
@donny:

Co já vím, tak tenhle nástroj instaluje pro podporu mp3 pluginy pro multimediální backend gstreamer, který Amarok nepoužívá (je vlastní GNOME). Možná se pletu, ale mohlo by to být tím...
« Poslední změna: 20 Říjen 2007, 00:03:51 od Anna Taliánová »

Petr Odut

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 489
    • Zobrazit profil
"profesionali" z zive.cz
« Odpověď #16 kdy: 29 Březen 2007, 00:25:23 »
Ve Feisty se daji easy nainstalovat kodeky i pro Amarok (xine engine)

EDIT:
ještě jsem pro vás nahrál video, který ukazuje jeden ze způsobů, jak dostat kodeky do amaroku :-)

http://www.fi.muni.cz/~xodut/amarok-mp3.ogg

OVCA

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
"profesionali" z zive.cz
« Odpověď #17 kdy: 01 Duben 2007, 17:38:47 »
Len tak, čo namiesto kritizovania, požaidať redakciu žive o subdomenu linux.zive.sk ??? A ukázať im, že Linux je konkurencia schopný a bezpečnejší OS ako VISTA
« Poslední změna: 20 Říjen 2007, 00:04:31 od Anna Taliánová »

donny

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1861
    • Zobrazit profil
"profesionali" z zive.cz
« Odpověď #18 kdy: 03 Duben 2007, 10:16:46 »
dratenik: na kodeky se me zeptal primo amarok. Navic se jednalo o ciste Kubuntu (tedy KDE), takze nevim,co by tam delal gstreamer ci cokoli jineho z Gnome. Navic Kdyz jsem poprve instaloval Edgy i Feisty, dostal jsem od amaroku stejnou otazku a fungovalo to. Ale to se jednalo o system nainstalovany na disk, ne LiveCD.
« Poslední změna: 20 Říjen 2007, 00:04:57 od Anna Taliánová »
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!