Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: TVHEadend  (Přečteno 2670 krát)

Kony.cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 282
    • Zobrazit profil
TVHEadend
« kdy: 24 Únor 2021, 11:43:10 »
Tak uz nevim kde je chyba, zkousel jsem nainstalovat verzi 4.3 ta mi neprevzala configuraci, tak se snazim prejit nazpet na verzi 4.2.8 ale ted pri spusteni mi to hlasi toto

Kód: [Vybrat]
2021-02-24 11:41:49.838 [   INFO] main: Log started
2021-02-24 11:41:49.838 [   INFO] http: Starting HTTP server 0.0.0.0:9981
2021-02-24 11:41:49.838 [   INFO] htsp: Starting HTSP server 0.0.0.0:9982
2021-02-24 11:41:49.900 [   INFO] config: backup: migrating config from 4.3.0~pre+202102210152-0~built202102212018~git00b35ec78~ubuntu20.04.1 (running 4.2.8-36~g5bdcfd8ac)
2021-02-24 11:41:49.900 [   INFO] config: backup: running, output file /root/.hts/tvheadend/backup/4.3.0~pre+202102210152-0~built202102212018~git00b35ec78~ubuntu20.04.1.tar.bz2
2021-02-24 11:41:49.901 [   INFO] spawn: Executing "/bin/tar"
2021-02-24 11:41:49.921 [   INFO] config: backup: completed
2021-02-24 11:41:49.921 [   INFO] config: loaded
2021-02-24 11:41:49.922 [   INFO] config: scanfile (re)initialization with path <none>
2021-02-24 11:41:49.924 [   INFO] dvr: Creating new configuration ''
2021-02-24 11:41:49.925 [   INFO] csa: Using SSE2 128bit parallel descrambling
2021-02-24 11:41:49.925 [  ERROR] caclient: wrong class caclient_dvbcam!
2021-02-24 11:41:49.925 [  ALERT] CRASH: Signal: 6 in PRG: tvheadend (4.2.8-36~g5bdcfd8ac) [684fce8e44ab8f76f8352f0a2ef8cd02bb5e535d] CWD: /
2021-02-24 11:41:49.925 [  ALERT] CRASH: Fault address 0x715e (N/A)
2021-02-24 11:41:49.925 [  ALERT] CRASH: Loaded libraries: linux-vdso.so.1 /usr/lib/libdvben50221.so /usr/lib/libdvbapi.so /usr/lib/libucsi.so /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libssl.so.1.1 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libcrypto.so.1.1 /lib/x86_64-linux-gnu/libz.so.1 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/liburiparser.so.1 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libavahi-common.so.3 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libavahi-client.so.3 /lib/x86_64-linux-gnu/libdbus-1.so.3 /lib/x86_64-linux-gnu/libdl.so.2 /lib/x86_64-linux-gnu/libpthread.so.0 /lib/x86_64-linux-gnu/libm.so.6 /lib/x86_64-linux-gnu/librt.so.1 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libstdc++.so.6 /lib/x86_64-linux-gnu/libmvec.so.1 /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6 /lib/x86_64-linux-gnu/libsystemd.so.0 /lib64/ld-linux-x86-64.so.2 /lib/x86_64-linux-gnu/libgcc_s.so.1 /lib/x86_64-linux-gnu/liblzma.so.5 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/liblz4.so.1 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libgcrypt.so.20 /lib/x86_64-linux-gnu/libgpg-error.so.0
2021-02-24 11:41:49.925 [  ALERT] CRASH: Register dump [23]: 000000000000000000007ffeb1fa7ea0000000000000000800000000000002460000559c0427afee0000559c042831200000559c042831480000000000000000000000000000000200007ffeb1fa7ea00000559c02d698e000007febe8512ac00000000000000000000000000000000000007febe87b618b00007ffeb1fa7ea000007febe87b618b0000000000000246002b00000000003300000000000000000000000000000000fffffffe7ffbfa170000000000000000
2021-02-24 11:41:49.925 [  ALERT] CRASH: STACKTRACE
2021-02-24 11:41:50.023 [  ALERT] CRASH: ??:0 0x559c0183252d 0x559c0160a000
2021-02-24 11:41:50.114 [  ALERT] CRASH: ??:0 0x7febe8ce03c0 0x7febe8ccb000
2021-02-24 11:41:50.114 [  ALERT] CRASH: gsignal+0xcb  (/lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6)
2021-02-24 11:41:50.114 [  ALERT] CRASH: abort+0x12b  (/lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6)
2021-02-24 11:41:50.206 [  ALERT] CRASH: ??:0 0x559c0189f307 0x559c0160a000
2021-02-24 11:41:50.304 [  ALERT] CRASH: ??:0 0x559c0189f56b 0x559c0160a000
2021-02-24 11:41:50.398 [  ALERT] CRASH: ??:0 0x559c0189c548 0x559c0160a000
2021-02-24 11:41:50.498 [  ALERT] CRASH: ??:0 0x559c017e9f8e 0x559c0160a000
2021-02-24 11:41:50.498 [  ALERT] CRASH: __libc_start_main+0xf3  (/lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6)

JirkaZ

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1039
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
    • Zobrazit profil
Re:TVHEadend
« Odpověď #1 kdy: 24 Únor 2021, 11:52:50 »
https://duckduckgo.com/?q=%5B+ERROR%5D+caclient%3A+wrong+class+caclient_dvbcam&t=h_&ia=web

=>

https://tvheadend.org/boards/5/topics/31653

atd. Neboli není zpětná kompatibilita (nepřekvapivě)...

Alespoň nějaká vlastní aktivita ve výše popsaném smyslu byla?

Kony.cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 282
    • Zobrazit profil
Re:TVHEadend
« Odpověď #2 kdy: 24 Únor 2021, 12:38:09 »
snazim se to rozchodit jiz od 7:00 .... po nějaké dobe se mi povedlo tam dat 4.3, ale nenačetlo to config ze stareho. coz je pruser..... takze jsem odinstaloval 4.3 a chci tam dat nazpet 4.2.8, ale nyni problém.. nevím jak úplně odistalovat TVHEadend, aby si PC myslel ze tam nikdy nebyl.. vzdy nainstaluju tvheadend a ani se nepusti ta otazka na jmeno a login spravce, musim ho pustit manualne
Kód: [Vybrat]
dpkg-reconfigure tvheadend
takže se mi 4.2.8 pusti, ale vubec to nevytvorilo soubory v /etc/init.d a /usr/bin atd..... a nenacita to config z /etc/default

Proste nemuzu ani zmenit port, kdyz tam nakopiruju stary soubory s konfiguraci uzivatelu atd tak nereaguje.. uz jsem bezradnej....
Myslis že by jsme se mohli spojit treba pres whatsup ???

Kony.cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 282
    • Zobrazit profil
Re:TVHEadend
« Odpověď #3 kdy: 24 Únor 2021, 13:02:34 »
Takze jsem nyni prisel ze to bere configy z /root/.hts/tvheadend
Vubec nechapu jak je to možný. A navíc to ani nebere z /etc/default

potrebuju nutne zmenit port

PS: tak port jsem zmenil nasilne.... "tvheadend --http_port XX --htsp_port YY"

Ale vubec nechapu co se to ma dit proc to nejde normalne

PSS: a samozrejme kdyz uzavru okno putty tak se sluzba vypne
« Poslední změna: 24 Únor 2021, 13:06:40 od Kony.cz »

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3133
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re:TVHEadend
« Odpověď #4 kdy: 24 Únor 2021, 15:00:58 »
Už jsem tvheadend dlouho nepoužíval, ale za mých mladých let běžně fungoval pod vlastním uživatelem hts a měl vlastní home adresář s nastavením v /home/hts/.

Kony.cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 282
    • Zobrazit profil
Re:TVHEadend
« Odpověď #5 kdy: 25 Únor 2021, 08:03:05 »
Ano to by mělo... pri deinstalaci jsem vše smazal, ale stejně to nefunguje jak ma....
Přemýšlím jestli vše nepřeinstalovat komplet systém a nedat tam rovnou 4.3