Pořád je tu však otázka, proč když je k dispozici daleko lepší driver, není do jádra implementován ten?
Co na tom pořád nechápeš?
1. V žádném jádře nemůžou být implementované drivery všech těch milionů zařízení co jich na světě existuje, to snad uznáš...
Nemůžeš přece chtít po vývojářích kernelu, aby sami psali drivery pro veškerý existující HW (možná bys jim rád pomohl...

. Z toho důvodu
tam implementují maximálně drivery které již existují - a to je ona bída....
2. Ty drivery nejsou svobodné = další důvod proč tam nejsou...
3.
Většinou bývají zkompilované pouze pro windows, případná "poloamatérská" kompilace pro linux sice funguje, ale pouze v základu - proto ten propad výkonu.
4. Ani ve Windows (instalačce) nejsou pochopitelně všechny drivery obsažené, ale většinou se stáhnou/nainstalují pro daný HW po instalaci OS automaticky, jelikož existují/je odkud...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S. Já jsem zase "zápasil" s driverem grafiky. Ne že by video na linuxu vůbec nejelo, to nikoli. Ale dosáhnout funkční HW akcelerace grafikou se zkrátka ani po maximálním úsilí nepodařilo. Takže jsem to vzdal...
Přitom na stejném stroji ve windows to funguje normálně (DXVA). Vytížení CPU při přehrávání téhož souboru je 1:20 v neprospěch linuxu.
Strašně mě to sejří, nicméně napsat/zkompilovat linux driver pro IGP Intel neumím....