Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: jak spustit miner  (Přečteno 307 krát)

JaroslavH

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 14
    • Zobrazit profil
jak spustit miner
« kdy: 18 Říjen 2021, 09:34:21 »
Zdravím,
s Linuxem experimentuji pár měsíců. Jsem tedy stále nováček. Aplikace, které jsem potřeboval spustit jsem vždy zatím spustil. Teď poprvé jsem v koncích.
Snažím se spustit tento miner: https://github.com/technopremium/ethminer_RTX30series

Stáhl jsem a rozbalil tar soubor. Přes příkazovou řádku jsem přistoupil do složky build. Zde jsem spustil následující příkaz jak je popsáno v návodu:

Kód: [Vybrat]
sudo ethminer -U -P stratum://0x385E6bA2F90E581f7BF37a103932F920eea70400@us1.ethermine.org:4444 -v 3

Vždy dostanu tuto odpověď:
Kód: [Vybrat]
sudo: ethminer: command not found
Poradí mi někdo co dělám špatně, nebo jak to mám spustit?
Zkoušel jsem i jiné minery kde jsou start.sh soubory, ale vždy stejná chyba.
Děkuji



TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6456
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:jak spustit miner
« Odpověď #1 kdy: 18 Říjen 2021, 11:55:22 »
Skus prejst az do slozky(adresara) /build/ethminer/. Mas rozchodenu aj tu CUDA 11.1?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 20.04.2 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

JaroslavH

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 14
    • Zobrazit profil
Re:jak spustit miner
« Odpověď #2 kdy: 18 Říjen 2021, 12:05:55 »
Skus prejst az do slozky(adresara) /build/ethminer/. Mas rozchodenu aj tu CUDA 11.1?

tak nepomohlo vstoupit do té složky. Opět stejná chyba.

Nevím jak poznat jestli mám CUDA rozchozenou správně, řek bych, že mám. Podle tohoto mám 11.2


TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6456
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:jak spustit miner
« Odpověď #3 kdy: 18 Říjen 2021, 12:35:05 »
Podla tohto videa https://www.youtube.com/watch?v=Ee44SKzFyUk by to mal byt adresar build ako si pisal. Jediny rozdiel co tam vidim ze nemas verziu ovladaca 455 ale 460. Ale ci ta chyba suvisi s tym neviem. Cakal by som skor chybovu hlasku o tomto ako prikaz nenajdeny.
Mas to spravne stiahnute?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 20.04.2 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

JaroslavH

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 14
    • Zobrazit profil
Re:jak spustit miner
« Odpověď #4 kdy: 18 Říjen 2021, 14:27:18 »
Podla tohto videa https://www.youtube.com/watch?v=Ee44SKzFyUk by to mal byt adresar build ako si pisal. Jediny rozdiel co tam vidim ze nemas verziu ovladaca 455 ale 460. Ale ci ta chyba suvisi s tym neviem. Cakal by som skor chybovu hlasku o tomto ako prikaz nenajdeny.
Mas to spravne stiahnute?

verze ovladače by měla maximálně vliv na celkový hashrate, který mi karta s LHR dá. Tak jako tak by se měl miner minimálně spustit.
Stažené to mám dobře. Zkoušel jsem další dva minery, které dělají to stejné.

Mám to pouze stažené a rozbalené tak jak jsem někde četl. I ve Win se to pouze rozbalí. Není třeba potřeba to nějak nainstalovat? Nebo najít miner, který je na githabu a přímo z něj to nainstalovat?

JaroslavH

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 14
    • Zobrazit profil
Re:jak spustit miner
« Odpověď #5 kdy: 19 Říjen 2021, 09:04:00 »
Tak vyřešeno. Chyba v zápisu. Malé/velké písmeno :-(