Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Symbolický odkaz na xyz.x86  (Přečteno 2141 krát)

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
Symbolický odkaz na xyz.x86
« kdy: 26 Března 2007, 11:35:29 »
Ahoj,
jak vytvořit funkční symolický odkaz na soubor et.x86?
Mám hru Enemy Territory nainstalovanou v usr/local/games/enemy-territory, tak v krusaderu si vytvořím nový symolický odkaz, ten si hodím třeba na plochu, ale když ho chci pustit, tak se nic neudělá. Pokud to zkouším z Konsole, tak vypíše, že pouštím neznámý příkaz.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

carpathian

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 26 Března 2007, 12:31:52 »
$ ln -s et.x86 nazev_odkazu

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 26 Března 2007, 12:34:01 »
Todle do konzole jde?

enemy-territory

Pokud ano vytvořte ne odkaz, ale spuštěč na ploše. Ale samozřejmě, že to jde i přes odkaz ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #3 kdy: 26 Března 2007, 15:06:23 »
Citace: carpathian
$ ln -s et.x86 nazev_odkazu
To mi udělá jen odkaz o velikosti 6 bajtů a ten se nedá použít vůbec.

Můžu si vytvořit spouštěč na příkaz et (tím se to spouští), ale mně zajímá, proč nefunguje vytvoření symlinku na tohle. Na jiné věci to jde.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

slamozrout

« Odpověď #4 kdy: 27 Března 2007, 00:02:06 »
Pretahni spousteci soubor na plochu a kdyz se Te zepta co chces udelat jestli presunout adt. , tak vyber "vytvorit odkaz na tomto miste" a je to.Me to takhle funguje v poho.
MSI P35 Platinum, Core 2 Duo E6850 3GHz, Patriot DDR2 2x1GB 800MHz Kit, ASUS EN8600GT 512MB DDR3, Archlinux....

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #5 kdy: 27 Března 2007, 17:58:45 »
Citace: slamozrout
Pretahni spousteci soubor na plochu a kdyz se Te zepta co chces udelat jestli presunout adt. , tak vyber "vytvorit odkaz na tomto miste" a je to.Me to takhle funguje v poho.
To jsem už taky zkusil, ale bohužel nic, jde ti to přímo na Enemy Territory, nebo na něco jiného?

slamozrout

« Odpověď #6 kdy: 28 Března 2007, 00:56:39 »
Jde mi primo na Enemy Territory.
MSI P35 Platinum, Core 2 Duo E6850 3GHz, Patriot DDR2 2x1GB 800MHz Kit, ASUS EN8600GT 512MB DDR3, Archlinux....

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.