Jestli netrváš na ultramini kolíčku, tak doporučuji tento středně-menší - vyvážený poměr cena/výkon - slušný zisk signálu
https://www.zbozi.cz/vyrobek/netis-wf2123/
Pakliže trváš, tak:
https://www.zbozi.cz/vyrobek/netis-wf2120/
Momentálně nekupuji už jiné usb-wifi, než od Netis - tč. nejspolehlivější a nejméně problematické Lin i Win.
A dotaz: Proč nekoupit z bazoše nebo repasu interní wifi Intel a nevyměnit? Do 300,- by jsi se vešla. Nechce se rozebírat? Při troše opatrnosti jde tahle Yoga celkem dobře rozebrat ..
díky za tipy! moc!
Ten navrhovaný
pumpík je ok. Ony to budou mít v ruce teenageři na občasné využití, takže toto snad nezrakví
Co se týče toho rozebírání. Ano... rozebírání je to poslední co chceme.
Protože, ač nechci pomlouvat, tak v nějaké pražské pohotovosti notebook složili neprofesionálně a podělali jeden pant (důvod opravy tehdy si nepamatuji, možná zrychlení PC). Na to jsme přišli až když jsme notebook rozebrali (nedůvěra v servis, protože po servisu přestaly jít některé klávesy, tak zkontrolovat všechny viditelné kabílky apod) a nešel složit zpět. (Reklamace opravy není na místě... nikdo by to neuznal, když už jsme to otevřeli, fotky jsme neudělali...došlo nám to později, navíc tuším že notebook doma chvíli stál v koutě...).
Zjednodušeně tam skřípli nějaký káblík co jde kolem pantu, dali ho pod něco kde být nemá, je tam na něj kanálek, šroub narvali natvrdo kamsi, aby to prostě zavřeli, že nešel reálně vyndat... to jsme zjistili až postupně, když jsme hledali, proč to nejde hezky zavřít.
Nyní je notebook sice sešroubovaný, ale ten jeden důležitý šroub nešel myslím už vrátit kam patřil, ... no drží to na dobré slovo a když se notebook otevře k práci, je vidět že je display nakřivo a jakoby chybí ta mezírka mezi počítačem a displejem.
Nicméně pro děti ideální na dodělání, třeba z nich vyrostou Linuxáci
rozhodně větší než jsem já i po těch letech.
Problém je, že já jdu okamžitě do vývrtky, když mi technika dělá co nečekám a to pak jakékoliv nově naučené postupy mizí.
Ale co umím sama je upravit fstab
Jo a kolíček se vždycky může hodit