Abych se taky jednou zastal nováčků, tak ony ty nejnovější verze jsou v podstatě tlačeny šméčkem a násilím á-la Microsoft - jde vidět, že vzrůstající arogance je otázka celospolečenská. Pokud jdu někam na stránky z Linuxem, tak tam na mě vždy svítí jen nejnovější verze a v nějakém rozumném okruhu té stránky nikde ani zmínka o tom, že je lepší a proč LTS a pochopitelně se nezmíní o tom, že jim tam spoustu věcí nefunguje a ani je nehodlají řešit, protože diskutabilní feature a pseudobezpečnost je na prvním místě a na samotnou bezproblémovou funkčnost (což by měla být u homo sapiens sapiens priorita) se už nedostává ...
Dělají to prostě tak, aby měli více rukojmích ...
Na stranu druhou se zastanu i Juwy - je stejný nešvar neochota nových uživatelů se nejprve porozhlédnout po článcích, po fórech a načíst si pár věcí, zorientovat se trochu v základech, jak se chovat na fóru atp. - velmi pravděpodobně by pak na doporučení o LTS, a lépe té starší, narazili, stejně jako na případy, kdy volit verze novější ...
Na stranu další, ale kdo má na to v dnešním přestresovaném světě čas a energii na sáhodlouhá studia ...
No, ono když člověk zkusil podle mě hodně zpackanou 20.04 a ví jakej to má trend, tak se mu do 22.04 nechce. U mě osobně už převážil názor, že můžu rovnou fungovat zase na Widlách, kde se jen člověk pošťourá, aby zakázal autoupdate (který je v Ubu vlastně také již předvolen) a vedle mám Xubuntu 18.04 už de facto jen na el. bankovnictví a platby kartou ...
No a s Jirkou také nelze, než souhlasit - postihl i další relevantní aspekty věci ...