No, to jsem zase napsal blbost a naka... si do bot. Takhle to vypadá když je pomalejší hlava... Teď se půl ubuntího fóra nejspíš baví na můj účet
Možná bych mohl přidat do /dev/shm/conkys/sdX/ soubor dejme tomu mount. Pakliže by se disk přimountnul, obsahoval by soubor na jakém mountpointu je konkrétní disk připojen. Takto by to stačilo?
To přece z podstaty věci nejde. Mountují se jednotlivé partition a ne celé disky. Takže měření místa je jasně v pořádku, ale teplota na partition je blbost. Ta platí pro celý disk, který může mít v lepším případě jen jednu partition! Tak i tak ta partition má narozdíl od disku číselné značení. Takže dejme tomu disk sda, pokud má nějakou partition, tak ta první je sda1. A až teprve ta jde mountnout (má mountpoint), ne její "rodič" celá sda.
Nebo mě něco uniká?
Ne - samozř. máš pravdu, toto se týká jenom partitions (u měření místa je to OK).
Ale - nové poznatky:1. Interní čistě datový disk sdb se po 10 min. uspával - což nechci (je to moc často). Změna času v
my_conf.conf byla neúčinná (i po restartu).
Nakonec funguje přidání parametru
-s standby,offEDIT: Tak nefunguje, disk se stále uspává (ani nastavení apm na 255 nepomohlo) >> v Disky nyní nastaveno "nikdy neuspávat" - uvidíme....
2. Naopak externí disk v dokině Axagon, který se nikdy neuspával (a volby v aplikaci Disky byly zašedlé) se najednou po 10 min. uspává - což chci (a volby jsou najednou aktivní). Dokonce i když disk z usb odpojím, tak se sám od sebe po 10 min. uspí - což dříve rozhodně nebylo. Toto mi vyhovuje.
3. V conky - pokud ext. disk připojím, za cca 1s conky padne. Po opětovném ručním spuštění conky je vše OK, teplota se zobrazuje. Po odpojení disku teplota zmizí, conky běží normálně dál. Po opětovném připojení disku conky zase spadne...
Tuším, že by to tam chtělo dát nějaký timeout (asi ten
temp soubor ještě není pořádně vytvořený a
head už se ho snaží číst...)
EDIT: Tak tohle už nepadá
${if_existing /dev/sdc}sdc ${execi 5 cat /dev/shm/conkys/sdc/temp}°C${endif}
Ale zase je tam ten exec....
4. Pokud je ext. disk uspaný a PC se uspí (do ram), po probuzení PC se disk rovněž probudí. Teplota se zobrazuje OK, po 10 min. se disk uspí. To mi rovněž vyhovuje.