Ani s tím starším firefoxem (zkoušel jsem 52.0-esr a 52.9-esr - to je poslední, který by měl NPAPI podporovat) mi to tu Javu nespustilo. Zkoušel jsem na profilu nového uživatele.
Asi chybí ten plugin, ale jelikož je to stará verze, tak to už nezobrazuje žádné pluginy ke stažení.
Možná to chce stejný postup jako pro Pale Moon, tedy vytvořit link na libnpj2.so do /usr/lib/mozilla/plugins.
Podle toho návodu (zmíněného v prvním příspěvku) bych ten soubor měl najít v /usr/lib/java/jdk1.8.0_121/jre/lib/amd64/, ale já po instalaci "openjdk-8-jre" a "openjdk-8-jdk" java složku v /usr/lib vůbec nemám. Místo toho ale mám /usr/lib/jvm/java-8-openjdk-amd64, jenže po prohledání všech podsložek jsem tam ten libnpj2.so soubor nenašel.
Včera jsem
někde narazil na zmínku, že ve verzi 8u271 byl ten plugin odebrán. Ale nepodařilo se mi najít archív (a návod), jak stáhnout a nainstalovat starší verzi Javy. Pomocí apt, které to vše nastavilo za mě, to bylo v pohodě, ale kdybych měl někam rozbalit tarball a pak ještě nastavovat PATH env apod., tak to bych asi netušil.
Nicméně, pomocí toho sigroku se mi to rozchodit nepodařilo, ale ten python script od JoshuaCurry vypadá, že dělá přesně co potřebuji (po tom co jsem ho přepsal aby fungoval v pythonu3

) Takže bych to považoval za vyřešené, díky