Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VYŘEŠENO_CAJA dva panely  (Přečteno 761 krát)

standa

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 275
VYŘEŠENO_CAJA dva panely
« kdy: 21 Října 2022, 10:40:02 »
AHOJ, mám nainstalovaný systém Linux Mint 20.3 Una 64-bit kde základní souborový manager je CAJA  1.26.0, který mě celkem vyhovuje. Chtěl bych ale aby se spouštěl ihned jako dvoupanelový. Mě se spouští jako jednopanelový, dám F3, nebo zatržítko - zobrazit/další panel. Pokud manager  zavřu a poté otevřu, zase je pouze jeden panel. Poradíte někdo jestli se nějak dá manager CAJA upravit tak, aby se vždy otevíral jako dvoupanelový ? Děkuji.   8)
« Poslední změna: 24 Října 2022, 10:17:40 od standa »

JirkaZ

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 1309
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
Re:CAJA dva panely
« Odpověď #1 kdy: 21 Října 2022, 12:19:38 »
Při letmém hledání to vypadá, že to nejde. Edit: viz i https://github.com/mate-desktop/caja/issues/277.

Nainstaloval bych si něco standardnějšího, třeba Double Commander nebo Krusader (Krusader si ovšem s sebou asi bude instalovat spoustu závislostí z KDE - to by bylo potřeba vyzkoušet).
« Poslední změna: 21 Října 2022, 12:21:54 od JirkaZ »

standa

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 275
Re:CAJA dva panely
« Odpověď #2 kdy: 21 Října 2022, 14:35:44 »
Zkoušel jsem hodně managerů, ale u toho CAJA jde nastavit jakékoliv pozadí panelu a to se mě líbí, jsem totiž velká hračička.

juwa2

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4760
Re:CAJA dva panely
« Odpověď #3 kdy: 21 Října 2022, 17:29:44 »
Zkoušel jsem hodně managerů, ale u toho CAJA jde nastavit jakékoliv pozadí panelu a to se mě líbí, jsem totiž velká hračička.

No tak pro "hračičku" jistě nebude takový problém věnovat dostatek času na zjištění jakým příkazem otevřít caja přímo v dvoupanelovém režimu. :-\
Mě osobně napadá třeba ke startu caja využít xdotool který následně "zmáčkne" F3. Stačí napsat si skript.
Inspirovat se můžeš třebas zde.

Použij řešení od @mate2go. Opravdu funguje, teď jsem to zkoušel.  ;)   Pouze ten čas skutečně doporučuji zvětšit na cca 0.8 až 1s...
Jinak samozřejmě lepší by byla editace (gtk3) ale to už bude poněkud pracnější....
« Poslední změna: 21 Října 2022, 18:32:38 od juwa2 »

standa

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 275
Re:CAJA dva panely
« Odpověď #4 kdy: 22 Října 2022, 13:42:32 »
Děkuji, vyzkouším, ale pře víkend nemám čas, potom napíšu výsledek

standa

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 275
Re:VYŘEŠENO_CAJA dva panely
« Odpověď #5 kdy: 24 Října 2022, 10:18:08 »
Děkujhi - FUNGUJE, pěkný den.    8)

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.