JirkaZ: Díky za pohotovou naváděčku /to mi taky nešlo otevřít a to díky nějaké havěti typu "něco"-ware/
ramael: 'Po' - se toho docela dost, že jsem se nestačil divit - zejména vnucená jádra systému pro nejnovější hw toho 'zbabrala' celkem hodně, taky jsem 'získal' nějakého toho 'robota-ware', z počítače se málem stal server, atd... V minulosti už jsem řešil něco podobného, ale co se tohodle výsledného stavu týče, to je novinka.
Velký dík patří nejspíš tomu, že jsem si musel někdy v minulosti poplést půlroční vydání s těmi s dlouholetou podporou - ale to si vyloženě nevzpomínám a hlavně k takovéto záměně nebylo moc příležitostí, takových změn moc nebylo, ani ladění, či hraní si s grafickýma ikonkama. Leda během střídání serverů pro aktualizace. To bych za to ale nemohl já, ale někdo, nebo něco za tím serverem /myslím tím výsledným ftp,nebo webovým serverem/. Takže po těch letech se dá říct - "Viník neexistuje a technika je jen technika".
Z hlediska povolání bych tipoval, že někde něco 'shořelo' od blesku, nebo se v nějakém stěžejním serveru 'usmýkal' disk stářím.
EDITACE 22:37: Hm - ESM - to je asi komerční systém, ne? Od převzetí českého ubuntu fóra komerční firmou další viditelná a citelná věc. Ale můžu se i mýlit, ne?