Zdravím,
po pár letech opět zkouším přejít na Ubuntu, aspoň částečně, jak mi nezbytné aplikace umožní. Ale narazil jsem na 3 problémy:
Mám na Lenovo Yoga slim 7 Pro (ryzen procesor) a momentálně dualboot s windows a vše běží bez problémů, až na:
1) Bluetooth po startu je vypnutý, ale potřeboval bych ho mít travale zapnutý. Jakmile ho zapnu běží bez problémů, ale vzhledem k tomu, že normálně mám počítač se zaklaplým displayem v dokovací stanici a k němu přes BT připojenou myš a klávesnici je to hodně otravné. Vždy ho vyndat zapnout, nalogovat se, zapnout BT a vrátit zpátky... Na netu jsem našel jen jak řešit problémy s nefunkčním BT, nebo /etc/bluetooth/main.conf a na konec AutoEnable=true je bez efektu.
2) Na SSD jsem vyčlenil oddíl, exFAT kam ukládám dokumenty, stažené soubory a jiné data abych je viděl v Ubuntu i Windows. V Ubuntu jej normálně vidím, práce se soubory Ok, můžu je mazat. A tady je problém, po restartu jsou ty smazané soubory zpátky. Vytvářet nové jsem ještě nezkoušel.
3) Náhodně mi Ubuntu zamrzá. Zamrzne, problikne display a zamrzne znovu. Ale podle toho, co jsem našel na netu s tím nic nenadělám. Dělala to Opera, vyřešil jsem přechodem na Vivaldi. Ale vyjímečně se to při nějaké kombinaci aplikací stane opět. Naštěstí jen vzácně.
Díky předem za případné rady
Petr