Již vše funkční !
Přeci jenom mi to nedalo a procházel jsem všechna nastavení rekordéru, tak říkajíc řádek po řádku. Nastavení jazyka ve všech položkách bylo všude správné ( menu, audio, titulky ). V nastavení Oblasti jsem našel hodnotu F-R ( Francie ) , nicméně tato hodnota se nerovná hodnotě číselného označení světového regionu ( Evropa - 2, atd. ). Číslo regionu je "natvrdo" nastaveno z továrny a její hodnota je vyražena na zadní části panelu přístroje. Hodnota Oblasti patrně souvisí s televizním signálem dané země = rekordér má tuner a možnost nahrávat televizní pořady. Nicméně po tomto zjištění jsem zanechal dalšího pátrání ( což byla chyba - jak se později ukázalo ) a uvedl jsem rekordér do továrních nastavení a nastavil správné výchozí hodnoty rekordéru ( i Oblast na C-Z dle tabulky z návodu ).
Ověření funkčnosti:
1, Začal jsem zlehka a použil nepřepisovatelné DVD-R. Linux je spokojený a mountování i přehrávání z DVD funguje na 100%. Dokonce i starý přehrávač, který jsem zmiňoval výše byl
spokojený a poslušně vše přehrál, přestože se dříve vzpíral a přehrávat odmítal.
2, Přitvrdil jsem a použil původní přepisovatelné DVD-RW. Linux je spokojený a mountování i přehrávání z DVD funguje na 100%. Dokonce i starý přehrávač byl spokojený a poslušně vše
přehrál (alespoň jsem si potvrdil, že dokáže číst i DVD-RW).
Výše uvedený stav mne sice přivádí k nadšení, ale schází mi logické vysvětlení, co tedy způsobovalo původní problémy s mountováním - že by to opravdu dělala ta hodnota Oblasti, která byla původně nastavena na F-R ? V rekordéru jsem tedy změnil hodnotu C-Z na F-R a opět použil DVD-RW. Po otestování v pc jsem zjistil, že Linux je spokojený a mountování i přehrávání z DVD funguje na 100%. Dokonce i starý přehrávač byl spokojený a opět poslušně vše přehrál.
Tak sakra, v čem byla ta chyba ? Že já vůl, jsem si neprošel zbytek nastavení dříve, než jsem rekordér uvedl do továrních nastavení - tady se mi to vymstilo, že jsem to neprošel, řádek po řádku, až do konce.
Výsledek: vše funguje tak, jak jsem si představoval = Linux mountuje i přehrává na 100%. Starý DVD přehrávač přehrává i DVD-RW.
Bohužel už nejsem schopný nasimulovat a zjistit příčinu původních problémů( pokud mi tedy nepomůže paní náhoda ) a tak Vám všem zůstanu konečnou odpověď asi dlužen.
V každém případě pro mne i pro Linux dopadlo nakonec vše dobře a já musím ještě jednou poděkovat všem, kteří se se mnou podíleli na řešení problému. Vážím si Vaší ochoty a času, který jste investovali a přeji Všem klidné dny. Ještě jednou - děkuji (a omlouvám se) !