Tak jsem zase po dlouhé době úplně mimo - no, nějak jsem s tím počítal, když jsem už před časem nahlížel do problematiky, ale teď je to natvrdo.
O co jde: chtěl jsem vyzkoušet program
pyModSlave, který bohužel (jak už plyne z názvu) existuje jen v pythonové verzi. Ze serveru
https://pypi.org/project/pyModSlave/ jsem opsal a spustil příkaz "pip install pyModSlave" (jako uživatel).
Stalo se toto:
user@user-A22-BfG:~$ pip install pyModSlave
Keyring is skipped due to an exception: cannot connect to org.kde.kwalletd
Defaulting to user installation because normal site-packages is not writeable
Collecting pyModSlave
Downloading pyModSlave-0.4.3.2-py3-none-any.whl (1.6 MB)
|................| 1.6 MB 2.7 MB/s
Installing collected packages: pyModSlave
Successfully installed pyModSlave-0.4.3.2
Čili zdánlivě to proběhlo normálně...
Ale co dál? Kam se ten program nainstaloval a jak ho mám spustit? Ve své domovské složce nevidím ani jeho adresář, ani program samotný a jinam jsem ho při instalaci "nepustil". A když ho pak nebudu chtít, jak ho mám kompletně odinstalovat tak, aby po něm nezbylo žádné smetí?
Já prostě nepochopím, proč vždycky po nějaké době, když už se zdá všechno jasné a snadné, je funkční apt a spousta dalších věcí ať už v konzoli nebo klikoidně, tak vznikne bejkárna, která je neintuitivní, nejasná, neinformující atd. apod. Tím nyní myslím celý Python a práci s programy v něm vytvořenými...
Už jsem se setkal s množstvím různých typů instalací včetně kompilace, ale tohle je asi vrchol...
Díky za odpovědi.