Dobrý den,
mám takový menší problém a nenašel jsem nikde odpověď nebo funkční řešení. Mám 2 roky instalovaný systém Ubuntu, momentálně upgradovaný na 22.04.2 LTS, bez problémů. Na něj je doinstalované XFCE (4.16) z Xubuntu, do něj bootuji. Ubuntu je výhradní, nemám jiné OS.
Sám se mi aktualizoval kernel z 5.15 na 5.19, zřejmě proto, že mám 2 roky starý HW a také instalované HWE headers.
Jak přišel kernel 6.1 LTS, řekl jsem si, že ho zkusím. Instaloval jsem přes PPA cappelikan a instaloval jsem Mainline, následně kernel 6.1. Po restartu se nenačetl ovladač nVidie, přesněji PC najel pomaleji a načetl nouveau divery. Mám GFT GTX1660S a proprietární ovladač byl 525.
Zkusil jsem tedy
sudo apt -y install linux-headers-$(uname -r)
někde jsem našel, že rebuild kernelu iniciuje konfiguraci nVidie a tím se vše spraví. Jenže systém zahlásí, že poslední kernel je nainstalován a neprovede nic. Zkusil jsem tedy místo install dát reinstall, opět marně. Protože je kernel instalován z Mainline, nedokáže si stáhnout balíčky a přeinstalovat se.
Zkusil jsem ještě přeinstalaci ovladačů nVidie a update na 530 verzi, beze změny. Pokud se v bootu vrátím na 5.19, vše šlape jak má na 530 ovladači, čili tak zatím zůstavám, kernel 6.1 šel pryč.
Celé to zkouším hlavně proto, že 5.19 není LTS a já chtěl na LTS Ubuntu zůstat. Pak si taky slibuji lepší odezvu systému, ale to je spíš jen přání. Nevěděl by někdo, kde může být zakopaný pes?
Děkuji.